Peticija za zakon može u Skupštinu!

Više od 7. 900 građana Crne Gore potpisalo je peticiju za usvajanje “Pavlovog zakona”, kojom se traži doživotna kazna osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka Pavla Jovovića – očuhu Nerminu Šišiću iz Tuzle i majki Jeleni Jovović iz Podgorice, koja se tereti za neispunjavanje porodičnih obaveza.

Region 10.02.2018 | 19:07
Peticija za zakon može u Skupštinu!
Inicijativa je pokrenuta nakon što je javnost saznala za ovo monstruozno ubistvo, 5. februara, kada je iz Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici objavljeno da je dječak preminuo od posljedica prebijanja, a od tada se svakodnevno povećavao broj potpisnika peticije za donošenje “Pavlovog zakona”.

Sadašnjim zakonima u Crnoj Gori je propisano da očuh Šišić može najviše biti osuđen na 40, a majka na osam godina zatvora.

Brojkom od 7.900 potpisa za peticiju je ispunjen uslov da ta peticija može biti upućena poslanicima u Skupštinu Crne Gore da izvrše izmjene zakonskih akata koji se tiču navedenih krivičnih djela i da se Šišiću i Jovovićevoj umjesto sadašnjih mogućnosti zatvorske kazne, stvore zakonske odredbe po kojima bi dobili doživotni zatvor.

Prema postojećim zakonskim aktima svaka peticija koju podrži 6.000 građana Crne Gore, može se naći pred poslanicima Skupštine Crne Gore na razmatranje.

Šišić i Jovović su u Klinički centar Crne Gore u Podgorici 4. februara bez svijesti doveli petnaestmjesečnog dječaka Pavla Jovovića, koji je dan kasnije od posljednica batinanja preminuo.

Tuzlak Nermin Šišić i Podgoričanka Jelena Jovović su uhapšeni, a sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović odredio im je pritvor do 30 dana.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Car,

11.02.2018 08:08

Svakako da vlast mora da postuje svoj narod ,osim r- ske.

ODGOVORITE
Name

Bobo

11.02.2018 23:04

Ma govno na trg da mu narod sudi,on da maltretira djete i ubija sto nije Mudo..nja nije udario ravnom sebi

ODGOVORITE