Đumbir - od predjela do deserta

Čuven je đumbir u vitaminskoj "bombi" sa medom i limunom, a odlično ide uz dresinge za salate, čorbe, marinade za meso, jela spremana u voku i sa soja sosom. Probajte ga i u ovsenoj kaši, čokoladnim kolačima. . .

Zdravlje 10.02.2018 | 11:53
Đumbir - od predjela do deserta
Nijedan začin ne ide uz zimu tako prirodno kao đumbir. Sinonim za kuhinju južne Azije postao je popularan u Evropi i celom svetu. Ne bez razloga, dodaje ukus i vrelinu svakom jelu, od predjela do deserta.

Čuven je u vitaminskoj "bombi" sa medom i limunom, a odlično ide uz dresinge za salate, čorbe, marinade za meso, jela spremana u voku i sa soja sosom. Probajte ga i u ovsenoj kaši, čokoladnim kolačima, smutiju, sladoledu jer se odlično slaže uz slatke kombinacije iako to niko ne bi rekao na prvi pogled.

Kad kupujete, birajte onaj sa tanjom korom, izbegavajte mekan jer je to znak da stoji već dugo. Odlomite koliko želite, ako se teško lomi, i to je znak da je bajat. Ako ga koristite često, držite ga u frižideru u plastičnoj kesi sa zatvaračem iz koje ste prvo istisnuli vazduh, u suprotnom, zamrznite ga i ostaće svež mesecima.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar