FRA: Sent Etjen izvukao bod protiv Marseja!

Ekipe Sent Etjena i Marseja odigrale su 2:2, u 25. kolu Lige 1.  Goreo je Žofrua Gišar - Sent Etjen zaustavio strašni Marselj! Olimpik vodio dva puta, ali domaćin došao do boda u završnici meča.

Fudbal 09.02.2018 | 23:35
FRA: Sent Etjen izvukao bod protiv Marseja!
Gosti su ostali na drugom mestu na tabeli, kao i domaći igrači na 12. poziciji.

Ovo je bio sedmi remi Marseja ove sezone u Ligi 1, dok je Sent Etjen bez pobednika odigrao šesti put.

Golove za domaćina postigli su Mon-Pake u devetom i Berić u 75. minutu, dok su za goste strelci bili Tovan u četvrtom i Sanson u 20. minutu.

U narednom kolu Etjen gostuje Anžeu, dok Marsej dočekuje Bordo.

Marselj je udario u zid u Sent Etjenu. Strašan derbi na stadionu Žofri Gišar odigrali su istoimeni domaći tim i Olimpik, a meč 25. kola francuske Lige 1 završen je remijem 2:2.

Pored golova, bilo je i preokreta i dobrih poteza, a Marselj je prekinuo seriju od četiri pobede na strani u svim takmičenjima. I ne samo to. Na pomenute četiri prethodne utakmice u gostima ekipa Rudija Garsijenije primila gol.

Na ovoj utakmici Florijan Tovan još jednom je pokazao da je suvo zlato Olimpika, ali ni još jedna njegova dobra partija nije bila dovoljna da gosti pobede velikog rivala na njegovom terenu.

Već u četvrtom minutu Tovan je iskoristio dodavanje Sakaija i doveo Marselj u vođstvo. Ipak, domaći navijači su na radost čekali samo pet minuta, a onda je Kevin Pake Mone izjednačio.

Marselj je bio raspoložen za igru pogotovo u prvom poluvremenu, a u 20. minutu gosti su opet vodili golom Morgana Sansona. Sent Etjen je ipak uspeo da izbegne poraz u derbiju pošto je u 75. minutu Slovenac Robert Berič iskoristio lošu reakciju golmana Marselja i glavom pogodio u metu.

Srpski internacionalac Neven Subotić odigrao je celu utakmicu u dresu Sent Etjena. 

Liga 1, 25. kolo:

S. Etjen – Marsej 2:2 (1:2)
Mon-Pake 9, Berić 75 - Tovan 9, Sanson 20

subota:
17.00 Tuluz – PSŽ
20.00 Anže – Monako
20.00 Bordo – Amijen
20.00 Dižon – Nica
20.00 Gengam – Kaen
20.00 Mec – Monpelje

nedelja:
15.00 Strazbur – Troa
17.00 Nant – Lil
21.00 Lion – Ren

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar