ITA: "Neutralni" će od večeras još više da mrze Juve!

Juve u Firenci ponovo do prvog mesta! Fudbaleri Juventusa pobedili su na gostujućem terenu Fiorentinu sa 2:0, u prvoj utakmici 24. kola italijanskog prvenstva i vratili se na prvo mesto na tabeli.  "Stara dama" noći na liderskoj poziciji, nakon u najmanju ruku sumnjive gostujuće pobjede na "Artemio Frankiju" protiv Fiorentine.  Italija će brujati o krađi! Bernardeski se smejao u lice svojoj Firenci i fudbalskim majstorstvom pokosio Violu! Stara dama slavila sa 2:0, ali će domaćin imati za čim da žali i negoduje, pošto je glavni arbitar Marko Gvida imao nekoliko manjih i jedan ogroman propust.

Fudbal 09.02.2018 | 23:28
ITA: "Neutralni" će od večeras još više da mrze Juve!
Šampion Italije poveo je u 56. minutu golom Federika Bernardeskija, a konačan rezultat postavio je Gonzalo Iguain u 86. minutu.

Utakmicu je obeležio jubilej golmana i kapitena crno-belih Djanluidjija Bufona, koji je večeras odigrao 500. prvenstvenu utakmicu za Juventus.

Posle 20. pobede u prvenstvu, Juventus je prvi na tabeli sa 62 boda i ima dva više od Napolija, koji u subotu igra protiv Lacija.

Fiorentina, za koju je igrao bivši fudbaler Partizana Nikola Milenković, zauzima 11. mesto na tabeli sa 31 bodom.

Neutralni ljubitelji fudbala u Italiji voljeli bi da neko konačno "skine" Juventus sa trona, a nakon večerašnjeg duela na "Artemio Frankiju", animozitet prema šestostrukom uzastopnom osvajaču "skudeta" vjerovatno će biti još veći.

Juventus je u Firenci slavio pobjedu, 11. uzastopnu u svim takmičenjima, i to golovima Federika Bernardeskija i Gonzala Iguaina, ali o detalju iz 18. minuta još će se pričati…

FIORENTINA - JUVENTUS 0:2 (0:0)

Mnogo bolje u prvih 45 minuta djelovao je domaći tim. U tom periodu Juventus je imao samo jedan šut u okvir gola protivnika, što je negativan rekord kluba ove sezone.

U 18. minutu tim Stefana Piolija mogao je do vođstva.

Marko Benasi uputio je centaršut, Đorđo Kjelini igrao je rukom u svom šesnaestercu, a sudija Marko Fvida bez razmišljanja pokazao je na jedanaesterac.

Više od tri minuta trajala je rasprava. Žordan Veretu čekao je da izvede najstrožu kaznu, uslijedili su dogovori, vijećanja, a onda je pala odluka - OFSAJD!

Nakon pregledanog video-snimka, arbitar je odlučio da promijeni odluku, iako se na pregledanom snimku jasno vidjelo da je Aleks Sandro dodao loptu protivničkom igraču.

Nije to pokolebalo igrače Fiorentine. U 38. nova sjajna prilika, ali šut Žila Dijaza zaustavlja stativa.

A onda u nastavku - kazna.

U 56. minutu Federiko Bernardeski, kojem su tokom cijelog meča zviždali navijači "viole", donio je prednost gostima iz slobodnog udarca.

Sjajno je lijevom nogom pogodio suprotni ugao i još jednom iziritirao pristalice domaćih, koji nisu mogli da mu oproste "izdaju" i prelazak u redove "bjankonera".

Uslijedio je period igre koji je u potpunosti odgovarao Juventusu. Umrtvili su gosti igru, onemogućili atake Fiorentina, i uspjeli da privedu meč kraju neokrznuti.

Veliku šansu za izjednačenje propustio je Siril Tero, tačnije Bufon je izvanredno intervenisao i spasio svoj gol u situaciji "jedan na jedan".

Kada su se domaći ispromašivali, po nepisanom pravilu uslijedila je kazna na drugoj strani.

Gonzalo Iguain rutinski je završio brz kontranapad, za svoj peti gol u posljednja tri meča, ukupno 14. u sezoni.

Juventus će sa 62 boda, bar do sutra, biti lider Serije A. Priliku da ih "skine" sa vrha ponovo će imati Napoli, koji će u subotu od 20.45 u derbiju kola ugostiti trećeplasirani Lacio.

500!

Đanluiđi Bufon upisao je večeras 500. meč za Juventus u Seriji A.

Italija će večeras i sutra brujati o krađi, pogrešno poništenom jedanaestrcu, a Firenca će ostati zabezeknuta zbog poteza Federika Bernardeskija. Najveći talenat italijanskog fudbala došao je u Firencu sa svega devet godina, ali mu to nije smetalo da se silno raduje zbog majstorskog pogotka na svom Artemio Frankiju. Domaćin će žaliti zbog penala, pogođene stative i nekoliko propuštenih prilika, ali je Juventus odigrao na rezultat i došao do željenih bodova – 0:2 (0:0).

Pored Bernardeskija mrežu Viole u finišu utakmice pogodio je i Gonzalo Iguain. Argentinac je u finišu prvog poluvremena imao ozbiljan verbalni okršaj sa Nikolom Milenkovićem, koji je umalo prešao i na polje fizičkog. Doskorašnji prvotimac Partizana je večeras zaigrao na denom beku i vrlo dobro odradio zadatke koje je pred njega postavio Stefano Pioli.

Juventus je barem do sutra uveče prestigao Napoli, koji će sutra (20.45) biti pod opterećenjem u derbiju sa Lacijem.

A bila je Stara dama večeras pod velikim pritiskom na tradicionalno neugodnom Artemio Frankiju. Silno motivisani domaćin je bio daleko bolji protivnik u prvih 45 minuta, morali su to da krunišu, pre svega u 20. minutu kada je Gvida pet minuta preslušavao šta će mu reći arbitar koji je pregledavao snimak. Pokazao je na belu tačku, jer je bilo jasno da je Kjelini igrao rukom, a onda je u "bubici" čuo - ofsajd?! Kojeg nije bilo, s obziro da je loptu ka Benasiju poslao Aleks Sandro. 

Pravda je mogla da bude zadovoljena u 39. minut, ali nije. Sjajan udarac Žila Bastjaa Dijasa protresao je stativu Bufonovog gola, koji je zabeležio 500. nastup u crno-belom dresu.

Ipak, pravi šok za domaću publiku dogodio se u 56. minutu. Bernardeski je majstorskim udarcem savladao Sportijela, a onda nije znao šta će od sređe, što je razgalilo tifoze Viole. Fiorentina je i posle toga pokušavala na sve načine da se vrati u igru, ali je u četiri minuta pre kraja utakmice iz vida ispustila Iguaina, koji je u svom stilu postavio konačan rezultat.

Serija A, 24. kolo:

Fiorentina – Juventus 0:2 (0:0)
Bernardeski 56, Iguain 86

subota:
15.00 SPAL – Milan
18.00 Krotone – Atalanta
20.45 Napoli – Lacio

nedelja:
12.30 Sasuolo – Kaljari
15.00 Kjevo – Đenoa
15.00 Inter – Bolonja
15.00 Sampdorija – Verona
15.00 Torino – Udineze
20.45 Roma – Benevento

TABELA: Juventus (+1) 62, Napoli 60, Lacio 46, Inter 45, Roma 44, Sampdorija 38, Atalanta 36, Milan 35, Udineze 33, Torino 33, Fiorentina (+1) 31, Bolonja 27, Đenova 24, Kaljari 24, Kjevo 22, Sasuolo 22, Krotone 20, SPAL 17, Helas Verona 16, Benevento 7.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar