BL: Jubilarna "stotka" RB Lajpciga!

Lajpcig bolji od Ausgburga, Kačar na klupi.  Ekipa Lajpciga pobedila je sa 2:0 Augsburg, u prvom meču 22. kolu Bundeslige.  Tim Ralfa Hasenhutla grabi ka drugom učešću u Ligi šampiona.  To je pravi Lajpcig! Bikovi spremni za dvomeč u Ligi Evrope sa Napolijem. . .

Fudbal 09.02.2018 | 23:21
BL: Jubilarna "stotka" RB Lajpciga!
Domaći sastav se ovom pobedom probio do drugog mesta, dok su gosti ostali na sedmoj poziciji.

Golove za domaći sastav postizali su Upamekano u 17. minutu i Keita u 70.

Nekadašnji reprezentitvac Srbije Gojko Kačar bio je na klupi Augsburga.

Lajpcigu je ovo bila 11. pobeda, dok ej Augsburg doživeo sedmi poraz.

U narednom kolu Lajpcig gostuje Frankfurtu, dok Augsburg dočekuje Štutgart.

Potpuno zasluženo, RB Lajpcig slavio je na svom stadionu 2:0 protiv Augzburga, u prvom meču 22. kola Bundeslige.

Tim Ralfa Hasenhutla upisao je sigurna tri boda, koji će mu dodatno pomoći u nastojanju da se drugu godinu zaredom nađe u Ligi šampiona.

RB LAJPCIG - AUGZBURG 2:0 (1:0)

Domaći su postigli po jedan pogodak u ova poluvremena, te zabilježili 11. trijumf u sezoni.

A mogli su daleko više...

Da će bodovi ostati u Lajpcigu najavio je Dajočankule Upamekano.

Francuz je u 17. minutu spretno zatresao mrežu rivala. Bio je to njegov prvi gol u Bundesligi, a ekipi sa "Red Bul Arene" jubilarni, 100. u njemačkoj ligi, na 56 do sada odigranih utakmica.

Timo Verner propisno se ispromašivao u nastavku i propustio šansu da svom timu donese ubjedljiviji trijumf, ali spasa za goste u 70. minutu nije bilo.

Kajubi je napravio prekršaj na rubu šesnaesterca, loptu je namjestio Nabi Keita, šutirao, a Martin Hintereger iznenadio je svog golmana, glavom skrenuo loptu u nebranjeni dio mreže, za konačnih 2:0.

Fudbaler iz Gvineje, koji će sutra proslaviti 23. rođendan, postao je najefikasniji igrač lige van 16 metara. Bio je to njegov četvrti pogodak izvan kaznenog prostora ove sezone.

Desetak minuta prije kraja Kevin Kampl fenomenalno je šutirao iz slobodnog udarca, ali je treći pogodak spriječila prečka.

Lajpcig se ovim trijumfom udaljio tri koraka od Bajer Leverkuzena, pa je sada najbliži pratilac neprikosnovenom lideru i aktuelnom šampionu, Bajernu iz Minhena. Ipak, "apotekari" će sutra pred svojim navijačima u duelu sa Hertom imati šansu da se bodovno izjednače sa "crveno-bijelim" iz Lajpciga.

Lajpcig je opet na tragu stare, prošlogodišnje forme i Lajpcig je opet prvi pratilac Bajerna! Četa Ralfa Hasenhutla lako je izašla na kraj sa Augzburgom (2:0), a golove za novu "trojku" postigli su Dajot Upamekano i Nabi Keita. 

Domaćin je u 90 odsto vremena večeras bio bolji rival, imao je mnogo više šansi i mnogo veći posed lopte. To što je na semaforu na kraju stajalo samo 2:0, gosti mogu ponajviše da zahvale švajcarskom čuvaru mreže Marvinu Hicu. Iskusni čuvar mreže u nekoliko navrata spasao je svoje saigrače, pa mu niko ne može zameriti što je u 70. minutu praktično zakucao u svoju mrežu loptu koju je iz slobodnjaka poslaoKeita. Na putu do gola čak je i pogođen neko u živom zidu, tako da se Hicu zaista nema šta tu mnogo zameriti...

Vođstvo Lajpcigu doneo je Upamekano pošto se najbolje snašao u šesnaestercu Augzburga posle jednog prekida.  

Bikovi sada s mirom čekaju za njih veliki dvomeč u Ligi Evrope protiv Napolija, a potom ih čekaju okršaji sa Ajntrahtom iz Frankfurta, Kelnom, Štutgartom, Dortmundom i konačno 18. marta derbi sa Bajernom. 

Bundesliga, 22. kolo:

Lajpcig – Ausgburg 2:0 (1:0)
Upamekano 17, Keita 70

subota:
15.30 Leverkuzen – Herta
15.30 Dortmund – Hamburg
15.30 Frankfurt – Keln
15.30 Hanover – Frajburg
15.30 Hofenhajm – Majnc
18.30 Bajern – Šalke

nedelja:
15.30 Štutgart – Menhengladbah
18.00 Verder – Volfsburg

TABELA: Bajern Minhen 50, RB Lajpcig (+1) 38, Bajer Leverkuzen 35, Borusija Dortmund 34, Šalke 34, Ajntraht 33, Augzburg (+1) 31, Borusija Menhengladbah 31, Hofenhajm 28, Hanover 28, Herta 27, Frajburg 25, Volfsburg 24, Štutgart 21, Verder 20, Majnc 20, HSV 17, Keln 13.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar