Kari Pešić se i zvanično vratio u Barselonu!

Trofejni srpski trener Svetislav Pešić vratio se na klupu Barselone posle 14 godina, saopštio je katalonski klub.

Košarka 09.02.2018 | 16:15
Kari Pešić se i zvanično vratio u Barselonu!
Popularni Kari potpisao je ugovor do kraja sezone i dolazi umesto smenjenog Sita Alonsa.

U Barseloni je radio od 2002. do 2004. godine i doneo klubu titulu Evrolige, odnosno dve titule prvaka Španije.

Od jula 2016. godine nije vodio nijedan tim posle odlaska iz minhenskog Bajerna, gde je bio i sportski direktor, a ranije je bio angažovan na klupi Bosne, Albe, Kelna, Rome, Djirone, moskovskog Dinama, Crvene zvezde i Valensije.

Osim devet titula u Jugoslaviji, Nemačkoj i Španiji, kao i pehara Evrokupa i Kupa Radivoja Koraća, Pešić će ostati upamćen jer je vratio titulu prvaka sveta našoj zemlji posle 28 godine – trijumfom 2002. godine u Indijanopolisu.

Predvodeći istu generaciju, godinu dana ranije pokorio je i u Evropu, dok je isto učinio i kao selektor Nemačke 1993. godine.

Kad je teško - Kari!

Barselona, kojoj ne ide najbolje ove sezone, odlučila je da napravi promenu na klupi, pa je otpustila Sita Alonsa, a kao spasioca do kraja sezone angažovala je iskusnog stručnjaka Svetislava Pešića.

Trofejni srpski trener tako se vratio na klupu katalonskog tima posle 14 godina.

"Veoma sam srećan što sam se vratio u Barselonu. Brzo sam doneo odluku da prihvatim novi izazov u karijeri. Moja misija je da pomognem Barseloni da napravi bolje rezultate", rekao je Pešić na predstavljanju u Barseloni.

"Vrlo sam motivisan i spreman za novi posao. Imam dobar tim, u kojem je svaki igrač važan, Naš zadatak je da budemo ujedinjeni, da pobeđujemo, ali i da se borimo na svakoj utakmici. Već u nedelju ćemo ići na pobedu. Za nas sada počinje nova sezona", poručio je srpski stručnjak.

Barselona u nedelju u ACB ligi dočekuje Bilbao. Katalonci u domaćem šampionatu posle 19 odigranih kola zauzimaju treće mesto sa 24 poena, 10 manje od vodećeg Real Madrida i dva manje od drugoplasirane Valensije, dok u Evroligi imaju skor 7-15 i nalaze se na pretposlednjem mestu.

Pešić je odlučio da će mu asistent biti Rikard Kasas, katalonski trener koji je u španskom prvenstvu vodio ekipe Manrese, Valensije, Menorku i Valjadolid. U stručnom štabu biće mu i David Garsija i Oskar Orelana.

Pešić je već radio u Barseloni od 2002. do 2004. godine i to sa velikim uspehom. U tom periodu doneo je Kataloncima titulu u Evrolige i dva pehare prvaka Španije.

On je bez posla od jula 2016. godine, kada je napustio Bajern iz Minhena, gde je bio i sportski direktor, a ranije je bio angažovan na klupi Bosne, Albe, Kelna, Rome, Đirone, moskovskog Dinama, Crvene zvezde i Valensije.

Uspehe je imao i kao selektor, sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije osvojio je titulu prvaka sveta i dva trofeja šampiona Evrope.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar