Gradu kredit od šest miliona KM

Na sjednici Skupštine grada Banjaluka, koja će biti održana u srijedu, 21. februara, biće razmatrana i odluka o emisiji obveznica u iznosu od šest miliona KM, odlučio je skupštinski Kolegijum.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da su ova sredstva namijenjena za finansiranje pet kapitalnih projekata.

"To je izgradnja novog, umjesto Zelenog mosta, te prva faza kompletne rekonstrukcije Ulice kralja Aleksandra Karađorđevića, zatim završetak Istočnog tranzita koji sad izbija na Zeleni most, te nastavak projekta Crno vrelo i rekonstrukcije Šoping centra u sportsku dvoranu", rekao je Radojičić novinarima.

On je napomenuo da je procijenjena vrijednost projekata između šest i sedam miliona KM.

"Računamo da će se dio sredstava obezbijediti donacijom koju čekamo za Šoping centar, te da će se na tenderima ostvariti manja cijena", rekao je Radojičić.

On je naveo da je urađeno restrukturisanje gradskog duga, te da otplata iznosi oko 10,42 odsto za ovu godinu.

"Emisijom obveznica od šest miliona KM na sedam godina sa procijenjenom kamatnom stopom od oko 4,5 odsto, godišnja zaduženost bi se podigla na 10,84 odsto, što je manje od jednog indeksnog poena", pojasnio je Radojičić.

On je dodao da će se na dnevnom redu sjednice naći i program razvoja sporta za ovu godinu koji je rađen prema novim kriterijumima i novom srednjoročnom programu.

"U njemu je i program školskog sporta za Evropski grad sporta, kao i nekoliko novina u finansiranju sporta za ovu godinu", rekao je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je da je Kolegijum na današnjoj sjednici donio odluku o objavljivanju javnog poziva udruženjima građana za dodjelu akreditacija za prisustvovanje sjednicama radnih tijela Skupštine grada.

"To nam je i obaveza prema Poslovniku da u martu akreditujemo nova udruženja i organizacije koje će prisustvovati sjednicama naših radnih tijela, i to je jedan stepen naše transparentnosti u radu Skupštine", rekao je Talić i pozvao zainteresovana udruženja i organizacije da se prijave na ovaj poziv.

Sjednica Skupštine grada Banjaluka, na kojoj će odbornici razmatrati 22 tačke dnevnog reda, počeće u 9.00 časova.

(Srna)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

P.P NJEGOŠ

09.02.2018 15:06

Opet se propala vlast zaduzuje i baca predizborne trikove i lazi!!!

Vrlo povoljan kredit, 4,5% hahahha, odlicno. Zaduzuj dalje samo zaduzuj, katanac kad se zakljuca zna se sta slijedi..samo zaduzuj...

4,5%

09.02.2018 20:40

P.P NJEGOŠ

09.02.2018 15:08

Opet propala vlast kmeči i jauče i zaduzuje se i baca predizborne trikove i lazi!!!

Vlasič

09.02.2018 16:56

Ljudi moji ko će i od čega sve ove kredite vraćati?!

Doboj

09.02.2018 17:18

Zašto ne pišete o zaduživanju i kupovini preskupog Audi Q5 terenca za gradski vodovod u Doboju?

Kiko

10.02.2018 06:14

Ovo je 7 kredit koji podiže Igor Radojica.Naučio je gledajući Željkicu kako nas ona zadužuje pa mora i Igor.Nikad gore gradske vlasti..... vrati nam se Dragoljube Davidoviću.

Nema povratka, samo zaduzujte dalje, pa dkle moze, kad ne mogne,....

Dugovi na dugove

10.02.2018 12:00

BOBA

10.02.2018 14:25

SELA SE SLILA U BANJA LUKU. IMAJU U SELIMA BOGATSTVO A U GRADU STANOVE I POSLOVNE PROSTORE . SVI BANJA LUČANI SU POBJEGLI A DOŠLI SELJACI DA LI IM JE DOBRO NARAVNO DA JESTE. LAKO SE NAVIKNUTI NA DOBRO .KO HOĆE SVATIĆE KO NEĆE NE MORA . DA NE ZABORAVIM TALIĆ ISTO JEDAN OD SELJAČIĆA, POLTRONA, ULIZICA .TO JE ONO KAD SE SELJAK DOČEPA.SELJAČKA POLITIKA JE NAJOPASNIJA POLITIKA.NE TREBA NIKADA ZABORAVITI ŠTA JE PRIČAO.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.