Fed kup: Dejana odvela Srbiju u plej-of!

Dejana Radanović savladala je Ekaterinu Gorgodze i odvela Srbiju u plej-of za popunu Svetske B grupe Fed Kupa Evro-afričke zone!

Tenis 09.02.2018 | 13:45
Fed kup: Dejana odvela Srbiju u plej-of!
Prethodno je Olga Danilović donela vođstvo Srbiji protiv Gruzije u Talinu, da bi Dejana napravila veliki preokret za slavlje Srpkinja u Talinu – 2:6, 7:5, 6:4.

Radanovićeva, inače 264. igračica sveta, loše je počela pretrpešvi brejk već na samom startu, što je rivalka maksimalno iskoristila i lako stigla do vođstva u setovima.

Delovalo je da će Gruzija ipak uspeti da izjednači, odnosno da odluka padne u okršaju dublova dveju zemalja, ali se dvadesetjednogodišnji devojka iz Zrenjanina nijednog trenutka nije predavala i potpuno zasluženo uspela da vrati dva brejka, spase dve meč lopte i preokretom stigne do izjednačenja. 

Nije ni Ekaterina želela da odustane, ali je ovoga puta naša igračica imala odgovor na njen svaki napad i ponovo je u ključnom trenutku uspela da vrati brejk. 

Servirala je Gorgodze za velikih 5:3, ali je Dejana zaigrala maksimalno agresivno i sa dva brejka u nizu stigla do velike pobede. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar