Presuđeno: Ukupno 169 Rusa na ZOI!

CAS odbio žalbu – 47 ruskih sportista bez nastupa u Pjongčangu! Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbacio je žalbe 47 ruskih sportista i trenera protiv zabrane nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ostali sportovi 09.02.2018 | 12:15
Presuđeno: Ukupno 169 Rusa na ZOI!
Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbacio je žalbe 47 ruskih sportista i trenera na zabranu nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Oni su tvrdili da ih je Međunarodni olimpijski komitet nepravedno isključio sa Olimpijskih igara, pa će Rusiju predstavljati 169 sportista u Pjončangu i to kao nezavisni, pod olimpijskom himnom i zastavom.

Zamenik premijera Rusije Vitali Mutko razočaran je odlukom CAS, ali i poručio da je ona razumljiva. 

"Teško je bilo CAS da donese drugačiju odluku zbog velikog pritiska. U suprotnom bi bilo veliko iznenađenje", rekao je Mutko. 

Odluka CAS dolazi u danu kada se otvaraju Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pjončangu, tačno u podne po srednjeevropskom vremenu.

Tim Rusije na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu konačno je kompletiran.

U njemu neće biti 47 sportista koji su se žalili Sudu za sportsku arbitražu zbog zabrane nastupa zbog korišćenja nedozvoljenih suspstanci, jer je iz Lozane stigao odgovor da su njihove žalbe odbijene.

Ti sportisti tvrde da ih je Međunarodni olimpijski komitet nepravedno isključio sa Olimpijskih igara.

Sada je poznato da će Rusiju predstavljati 169 sportista u Pjongčangu, ali kao nezavisni takmičari, pod olimpijskom himnom i zastavom.

Zamenik premijera Rusije Vitali Mutko razočaran je odlukom Suda u Lozani, ali je i poručio da je ona razumljiva.

"Teško je bilo Sudu za sportsku arbitražu da donese drugačiju odluku zbog velikog pritiska. U suprotnom bi bilo veliko iznenađenje", rekao je Mutko za BBC.

Odluka suda iz Lozane stigla je na dan otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu u Južnoj Koreji.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar