Otac pobjegao, sin dobio prijavu

Bekstvo zatvorenika poreklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

  • Vijesti
  • Srbija


Kako komentarišu mediji, osuđenik (43), osim kriminalne karijere, mogao je slobodno da bude i glumac po tome kako je "odigrao" ulogu da bi pobjegao. Državljanin Srbije bio je u pritvoru nakon što je osudjen zbog prevare i trebalo je da "odleži" do decembra 2019..

Međutim, kako pišu austrijski mediji, očigledno mu se nije dopadalo u zatvoru pa je rešio da pobegne. 

Tokom noći između petka i subote on je isprovocirao tuču sa zatvorenicima sa kojima dijeli ćeliju, pri čemu je zadobio povrede, a sada, nakon što je pobjegao, učesnici tuče tvrde da je sam sebi nanio povrede. 

Pošto je u subotu zbog povreda bio prebačen u bolnicu u Šerding, gdje ga je u nedelju posjetila porodica, sin mu je, kako se čini, neprimijećeno doturio mobilni telefon, preko kojeg je dogovorio detalje bjekstva. 

U ponedeljak poslije podne počeo je u sobi da povraća, zbog čega je čuvar otvorio prozor - da bi ušao svjež vazduh u sobu. 

Upravo to je i čekao zatvorenik, koji je skočio na grejna tela na zidu ispred prozora, a zatim s drugog sprata na ulicu gdje ga je čekao sin u kolima, kojima su pobjegli. 

Samo 20 kilometara od mjesta bjekstva policija je zaustavila vozilo, ali je u njemu zatekla samo pomagača bjekstva, dok je otac pobjegao u nepoznatom pravcu. 

Protiv sina je podnijeta prijava za pružanje pomoći pri bjekstvu za šta mu prijeti kazna do dvije godine zatvora.

(Tanjug)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Sekula

09.02.2018 12:52

Haha...

E jesu napravili posao.Ne zna se koji je veći kreten.

Arm

09.02.2018 14:28

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.