Voriorsi rutinski, Kajri srušio Vizardse, Nurkić odličan!

Prethodne noći u NBA ligi odigrano je šest mečeva, a na parketima širom Sjedinjenih Američkih Država nije bilo srpskih igrača, ali je na terenu bio Jusuf Nurkić, reprezentativac BiH i bio odličan, ostvarivši dabl-dabl učinak.

Košarka 09.02.2018 | 10:00
Voriorsi rutinski, Kajri srušio Vizardse, Nurkić odličan!
Golden Stejt Voriorsi su očekivano, rutinski porazili Dalas Meverikse 121:103, a do 42. pobede u sezoni predvodio ih je Kevin Durent sa 24 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Stefen Kari takođe je bio razigran sa 20 poena, osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti, dok je Drejmond Grin dodao 12 poena, deset skokvoa i šest dodavanja.

Kod gostiju je najefikasniji bio Denis Smit junior sa 22 poena i po tri skoka i asistencije, Dvajt Pauel imao je 18 poena i šest skokova, a Dirk Novicki zabeležio je dabl-dabl sa 16 poena i 11 uhvaćenih lopti, uz čak pet ukradenih.



Veoma uzbudljivo bilo je u Vašingtonu, gde su Boston Seltiksi na krilima Kajrija Irvinga uspeli da savladaju domaće Vizardse tek posle produžetka – 110:104.

'Uncle Drew' završio je meč sa 28 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je najveću podršku imao u Džejlenu Braunu koji je zabeležio 18, odnosno Markusu Morisu koji je dodao 15 poena uz osam skokova.

Kod domaćina je najbolji bio Oto Porter junior sa 27 poena i 11 uhvaćenih lopt, Bredli Bil upisao je 18 poena i devet asistencija, a Marćin Gortat dabl-dabl sa po deset poena i skokova.



S druge strane, Los Anđeles Lejkersi iskoristili su izostanak Rasela Vestbruka i Karmela Entonija da veoma ubedljivo trijumfuju protiv Oklahoma Siti Tandera, i tako najave dolazak Ajzee Tomasa iz Klivlend Kavalirsa – 106:81.

Pet igrača 'Jezerdžija' imalo je dvocifren učinak, a najviše se istakao Kentavijus Koldvel-Poup sa 20 poena i sedam skokova, a Brendon Ingram imao je poen manje, uz šest asistencija. Džulijus Rendl dodao je 17, a Kajl Kuzma 16 poena i devet uhvaćenih lopti.

Kod Tandera je samo Pol Džordž bio na visini zadatka sa 29 poena i devet skokova, ali je dvocifren učinak imao samo još Stiven Adam sa 13 poena i istim brojem skokova.



Produžetak je viđen i u Oregonu, gde su domaći Portland Trejlblejzersi bili bolji od Šarlot Hornetsa – 109:103.

Domaći sastav predvodili su Jusuf Nurkić sa 24 poena i 14 skokova, odnosno Si-Džej Mekalum sa 22, odnosno Demijan Lilard sa 18 poena.

Hornetsima nije pomogla ni maestralna partija Kembe Vokera sa 40 poena, četiri ukradene i tri asistencije.



U preostala dva susreta pobede su ostvarili Toronto Reptorsi i Orlando Medžik.

Toronto nije imao problema protiv Njujork Niksa 113:88, dok je Orlando u uzbudljivoj završnici na Floridi slavio protiv Atlanta Hoksa – 100:98.





Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar