ŠPA - Kup: Kutinjov prvenac - Barsa je u finalu!

Katalonci slavili na Mestalji sa 2:0 u revanšu polufinala Kupa kralja.  Mesiju skidali dres, ali Barsa ide u finale! Katalonci će u aprilu igrati za prvi trofej. Suarez namestio prvi gol Kutinju, kao i u Liverpulu.

Fudbal 08.02.2018 | 23:42
ŠPA - Kup: Kutinjov prvenac - Barsa je u finalu!
Frka u Barseloni? Možda, ali u nekom drugom filmu. Katalonci su se plasirali u finale španskog Kupa kralja, pošto su i u revanšu na Mestalji pobedili Valensiju sa 2:0, a ova utakmica najviše će se pamtiti po prvencu Filipea Kutinja u dresu Barselone.

Danima unazad postojala je bojazan kod navijača Barselone kako će izgledati zadnja linija, odnosno da li će igrati Đerar Pike koji se povredio protiv Espanjola prošlog vikenda.

Ispostavilo se da nikavog razloga za brigu nije bilo, iako je Valensije odigrala hrabro. To, međutim, nije bilo dovoljno da se napravi neka ozbiljnija šteta ekipi Ernesta Valverdea.

Gosti su do prednosti došli u 49. minutu, kada je Luis Suarez sa leve strane zavrnuo loptu sa leve strane, a na drugoj strani izuzetno snalažljiv je bio Kutinjo.

Kada je lopta ušla u mrežu Brazilac je “eksplodirao” od sreće, jer jer na prva četiri meča u dresu Blaugrane nije uspeo da se upiše u strelce i sigurno će sada da mu bude lakše.

Suarez je večeras očigledno bio veoma raspoložen da namešta golove kolegama. Tako je osam minuta pre kraja meča oduzeo loptu odbrambenim fudbalerima Valensije, uposlio Rakitića a ovaj postavio konačan rezultat.

Barselona će u finalu Kupa kralja igrati protiv Sevilje, a taj meč na programu je 21. aprila.

Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović bio je na klupi za rezervne igrače Valensije, ali nije dobio priliku da uđe u igru.

Dilema, u suštini, nije postojala.

Barselona je pobedila Valensiju i u revanšu polufinala Kupa kralja i zakazala finalni meč protiv Sevilje za 21. april. Te večeri, na lokaciji koja će tek biti određena, biće dodeljen prvi pehar u Španiji ove sezone i Katalonci će, naravno, biti veliki favoriti.

Posle 1:0 u prvoj utakmici, Barsa je na "Mestalji" trijumfovala 2:0, a golove su postigli Filipe Kutinjo u 49. minutu i Ivan Rakitić u 82, a kuriozitet je da je oba pogotka namestio Luis Suarez.

Posebno zanimljivo je to da je Urugvajac asistirao Brazilcu i za prvi gol u dresu Liverpula, u februaru 2013. godine.

Srpski vezista Nemanja Maksimović odgledao je utakmicu sa klupe domaćih i bodrio saigrače, koji su vodili očekivano veliku bitku sa liderom prvenstva. U jednom trenutku prvog poluvremena čak su Lionelu Mesi i skinuli dres na terenu.

I za to nije bio dosuđen faul!

U drugom polufinalu, Sevilja je dan ranije pobedila Leganes i takođe opravdala ulogu favorita.

Katalonci su i prošle godine osvojili ovaj trofej, kao i dve sezone pre toga, a sa Andalužanima su se poslednji put sreli u finalu 2016. Te večeri, na Visente Kalderonu, Đordi Alba i Nejmar doneli su "Blaugrani" pobedu u produžetku i ostavili Sevilju bez trofeja koji čeka od 2010.

Uostalom, statistika takođe pokazuje koliko se Barsa dobro oseća u ovom takmičenju, jer je ovog četvrtka postala prvi tim u istoriji koji će nastupiti u pet uzastopnih finala.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar