Futsal - EP: Futsal za Bogove! Španija u finalu!

Ne pomažu ni besprekorna igra, ni produžeci, ni penali. . . Zato je Španija šampion Evrope! Kazahstanci bili nadomak istorijskog finala, ali tamo ipak ide iskusniji i objektivno kvalitetniji tim, na čijoj je strani večeras bio rulet u penal seriji.  Preokreti, produžeci, penali – Španci preživeli Kazake! Reprezentacije Španije i Kazahstana odigrale su spektakularan duel u drugom polufinalu Evropskog prvenstva u Sloveniji koji je rešen tek posle penala.

Fudbal 08.02.2018 | 23:35
Futsal - EP: Futsal za Bogove! Španija u finalu!
Futsal za Bogove u Stožicama. Drugi polufinalni meč Evropskog prvenstva doneo je jednu od najboljih utakmica u istoriji ove igre. Kazahstan je bio nadomak velikog iskoraka, odigrao je najbolji meč na turniru, bio je na korak od cilja da zabeleži istorijski plasman u finale Evropskog prvenstva, ali će tamo šesti put u poslednjih sedam godina otići aktuelni šampion Evrope - Španija. Crvena furija se kao i tokom kompletog turnira do samog finiša utakmice borila sama sa sobom, a onda je na kvalitet, posle velike bitke u dva produžetka, a potom i penala došla do velike pobede – 5:5 (4:4), penalima 3:1.

Ovo je bio najbolji meč Kazahstana na turniru. Kakaov tim je stigao do automatizma, kao u odbrani, tako i u napadu. Kazahstanci i te kako naplaćuju to što gotovo čitam nacionalni tim, pod vođstvom istog trenera igra za Kairat. Dugo su delovali besprekorno, igrali su tečnije i konkretnije, vodili su sa 1:0 i 3:2,stizali 3:4, a onda i 4:5 u produžecima. Ali su Španci čitav meč perfektno izvodili prekide i onda rutinski slavili u penal seriji.

Sedmostruki prvak Evrope i dvostruki prvak sveta je upravo u tim prekidima pokazao razliku između sebe i ostalih snažih ekipa koji žele da je skinu sa trona, ali i fizička kondicija koju ipak nisu uspeli da iskoriste u produžecima. Sve ono što se događalo tokom 40 minuta igre u potpunosti je iscedilo Kazahstance, dok Španija u istom ritmu definitivno može da odigra dve utakmice, ali je na kraju morala do finala preko ruleta.

Mrežu Španije pored Tajnana, Takua, Daglasa i Žamankulova uspeo je da pogodi i Igita stravičnim udarcem iz daljine u 25. minut, ali je brazilski golman ipak zakazao večeras i bio jedan od najlošijih igrača svog tima. U penal seriji takođe nije imao šanse, dok je Pako Sedano uspeo da zaustavi udarac Tajnana.

Španci će po deveti put igrati u velikom finalu, za svoju osmu titulu, a samo 2003. u Italiji, odnosno 2014. u Belgiji nisu igrali poslednji meč na turniru, tada su u oba navrata bili bronzani.

Rival Špancima u subotu od 20.45 biće Portugal, koji je u prvom polufinalu bio bolji od Rusije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar