Kavsi trejduju sve - otišli i Vejd, Rouz, Krauder, Šampert!

Na manje od jednog časa pred kraj prelaznog roka promene u Klivlend Kavalirsima postale su tektonske! Luda NBA noć: Klivlend promenio pola tima! Kavsi nastavljaju sezonu podmlađeni, a promene su napravljene i u Lejkersima, Sakramentu, Juti i Majamiju, koja je dobila nazad svoju legendu!

Košarka 08.02.2018 | 20:45
Kavsi trejduju sve - otišli i Vejd, Rouz, Krauder, Šampert!
Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, najpouzdaniji NBA analitičar i novinar, Kavsi su posle trejda sa Los Anđeles Lejkersima – u kome su poslali Ajzeu Tomasa i Čeninga Fraja u zamenu za Džordana Klarksona, odnosno Lerija Nensa – odlučili da trejduju i Dvejna Vejda, Derika Rouza, Džeja Kraudera i Imana Šamperta.

U kompletan posao bila su uključena još tri tima, pa su tako u Ohajo stigli Rodni Hud iz Jute Džez i Džordž Hil iz Sakramento Kingsa, Džezeri su dobili Kraudera i Rouza, dok su novi saigrači Bogdana Bogdanovića krilo Kavsa Iman Šampert i veteran Jute Džo Džonson.

Takođe, Leborn Džejms još jednom se rastao od jednog od najboljih prijatelja – Dvejna Vejda, koji se posle godinu i po dana vratio u Majami Hit, u zamenu sa zaštićenog pika druge runde tima sa Floride, a Klivlend je, istovremeno, poslao i prava na pika druge runde 2020. godine u Sakramento uz 3.000.000 dolara.

Deluje da su se Kavsi oprostili od titule ove sezone, ali i da su počeli da se spremaju za sve realniji, ponovni odlazak 'Kralja'.

Klivlend Kavalirsi:

Došli: Džordan Klarkson (LA Lejkers, kombo bek, 25 godina), Leri Nens junior (LA Lejkers, krilni centar, 25 godina), Rodni Hud (Juta Džez, bek, 25 godina), Džordž Hil (Sakrametno Kings, plejmejeker, 31 godina)

Otišli: Ajzea Tomas (LA Lejkers, plejmejker, 29 godina), Čening Fraj (LA Lejkers, krilni centar, 34 godine), Džej Krauder (Juta Džez, bek, 27 godina), Derik Rouz (Juta Džez, plejmejker, 29 godina), Iman Šampert (Sakramento, bek, 27 godina), Dvejn Vejd (Majami Hit, 36 godina, 36 godina)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar