Klivlend trejdovao Ajzeu Tomasa u Lejkerse!

Klivlend Kavalirsi odlučili su da trejduju Ajzeu Tomsa i Čeninga Fraja u Los Anđeles Lejkerse, u zamenu za Džordana Klarksona i Lerija Nensa juniora.  Došao da vodi Klivlend, a već poslat u Lejkerse! Za njega su dali Kajrija Irvinga, ali nisu bili zadovoljni kako je sve ispalo. Zato će nastaviti karijeru u Los Anđelesu.

Košarka 08.02.2018 | 20:15
Klivlend trejdovao Ajzeu Tomasa u Lejkerse!
Takođe, Kavsi će poslati svog pika prve runde sa narednog drafta u Lejkerse.

Lejkersi su se tako oslobodili "velikog" ugovora Klarksona, što će im značiti na leto kada će pokušati da dovedu Pola Džordža ili Lebrona Džejmsa.

Kavsi su sa druge strane dobili odličnog skorera, koji ima ugovor od 13 miliona na još tri sezone, kao i Nensa koji će dosta značiti u rotaciji.

Najvrednija stvar u ovom trejdu za Lejkerse jeste pik prve runde, iako mnogima ne izgleda tako.

Ajzei Tomasu na kraju sezone ističe ugovor, kao i Čeningu Fraju, a male su šanse da će tim iz "grada anđela" hteti da produži ugovore sa njima.

Podsećemo Tomas je na početku sezone došao u trejdu za Kajrija Irvinga, ali je za Klivlend debitova tek u januaru zbog problema sa kukom. Nije uspeo da se uklopi u tim Lebrona Džejmsa i uprava je odlučila da ga trejduje.

Ono što mora da se istakne, Klivlend u Lejkerse nije poslao pik Bruklina (koji je mnogo vredniji), već svoj pik koji će biti između 20-30 mesta na narednom Draftu.

Prošlog leta prešao je iz Bostona u Klivlend u zamenu za Kajrija Irvinga, sa idejom da sa Lebronom Džejmsom bude jedan od nosilaca igre Kavsa u napadu na titulu.

Međutim, posle dugog oporavka od povrede ni za njega ni za tim nije ispalo kako su se nadali, pa je saradnja brzo raskinuta.

Ajzeja Tomas (29 godina, 175 centimetara) trejdovan je u četvrtak u Los Anđeles Lejkerse, zajedno sa krilom Čeningom Frajom, dok će iz "El-Eja" u Ohajo doći bek Džordan Klarkson i eksplozivno krilo Leri Nens Džunior.

Lejkersi su od Klivlenda dobili i zaštićenog "pika" prve runde na NBA draftu 2018.

Bivši lider Bostona tako je napustio Klivlend posle samo 15 odigranih utakmica, koliko je sakupio posle oporavka od povrede kuka.

"Dosta mi je trejdova. Želim da ostanem u Klivlendu", rekao je Tomas ove nedelje. Međutim, želja mu nije ostvarena, pa će posle Sakramenta, Finiksa, Bostona i Klivlenda zaigrati i za slavnu franšizu iz Stejlps centra, gde će deliti ulogu plejmejkera sa drugim "pikom" ovogodšnjeg NBA drafta, Lonzom Bolom.

Četvrtak je poslednji dan za NBA trejdove.

Klivlend je ovim poslom podmladio sastav, a Lejkersi su dobili dvojicu igrača kojima ističu ugovori na leto.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar