EL: Zvezda čeka preporođeni Armani!

Dušan Alimpijević smatra da će zaustavljanje potentne spoljne linije tima iz Milana biti najveći izazov za crveno-bele.

Košarka 08.02.2018 | 18:15
EL: Zvezda čeka preporođeni Armani!
Crvena zvezda u petak (19.00) u okviru 22. kola Evrolige dočekuje jednu od tri ekipe sa čijeg parketa je odnela kući "dva boda".

U poslednjoj utakmici 2017. godine, crveno-beli su u Milanu savladali Armani rezultatom 88:91, tako da bi na prvi pogled bilo logično da pred svojim navijačima zabeleže novu pobedu.

Ipak, događaji u periodu između dve utakmice navode na zaključak da će se u dvorani "Aleksandar Nikolić" voditi krajnje ravnopravna borba i da će za pobedu Zvezde biti potrebna odlična partija, slična onoj iz meča protiv Olimpijakosa pre dve nedelje.

"Ekipa Milana, koja nam dolazi u goste, postiže najviše poena u Evroligi. Imaju izvanrednu spoljnu liniju - Tiodor, Džerels, Gaudlok, Micov. Na sve to, nezadovoljni dosadašnjim učinkom u Evroligi, dodali su još jednog izvanrednog šutera i pojačanje,(povratnika iz NBA lige) Kuzminskasa", podseća Dušan Alimpijević.

Armani je u prvih 17 kola Evrolige imao samo četiri pobede, a u poslednja četiri kola mu je skor 3-1, uz pobede nad Baskonijom i Barselonom u gostima - obe obezbeđene koševima u poslednjim sekundama utakmice.

Sa druge strane, Zvezda je posustala posle obećavajućih rezultata sredinom decembra i početkom januara, kada se činilo da može da se uključi u borbu za Top 8. U poslednjih pet mečeva crveno-beli imaju samo istorijsku pobedu nad Olimpijakosom i četiri poraza.

"Utakmicom protiv FMP smo ušli u novi mini-ciklus, koji se završava turnirom nacionalnog kupa u Nišu. Želimo da pobedimo Armani, jer nam svaka pobeda u Evroligi mnogo znači, u svakom smislu", kaže Alimpijević.

Trener srpskog i regionalnog šampiona pozvao je navijače da ispune dvoranu i pomognu ekipi da iznese "sve izazove jedne ovako teške utakmice" i ujedno oteža zadatak gostima.

Istu želju ima i Tejlor Ročesti.

"Radujemo se novoj utakmici u našoj dvorani, pred našim navijačima. Važno je da budu uz nas, jer očekujem dobar i 'tesan' meč", kaže iskusni plejmejker.

"Milano je tim sa puno talenta i odličnih individualaca, igraju jako dobro u poslednjih nekoliko kola, ali za nas je ovo jedna od nekoliko utakmica koje su vrlo važne za ciljeve postavljene na početku sezone. Najvažnije je da postajemo bolji kao tim i da učimo iz onoga što je iza nas", dodao je Amerikanac.

PAROVI 22. KOLA:

četvrtak

Makabi - Barselona 20.05
Panatinaikos - Baskonija 20.15
Valensija - CSKA 20.30
Unikaha - Efes 20.45

petak

Fenerbahče - Bamberg 18.45
Žalgiris - Himki 19.00
Crvena zvezda - Armani 19.00
Real - Olimpijakos 20.45

TABELA: CSKA 17-4, Olimpijakos 14-7, Fenerbahče 14-7, Real 13-8, Panatinaikos 13-8, Žalgiris 13-8, Himki 12-9, Makabi 11-10 (plej-of), Baskonija 10-11, Unikaha 8-13, Bamberg 8-13, Zvezda 8-13, Barselona 7-14, Valensija 7-14, Armani 7-14, Efes 6-15.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar