Mitrović: Trka, avioni, glad i pred ponoć poruka na telefonu...!

Aleksandar Mitrović otkrio je kako je u poslednjim trenucima prelaznog roka prešao iz Njukasla u Fulam, kod trenera Slaviše Jokanovića.

Fudbal 09.02.2018 | 17:00
Mitrović: Trka, avioni, glad i pred ponoć poruka na telefonu...!
„Bilo je previše napeto, bio sam veoma nerovozan, ali na kraju se sve dobro završilo“, rekao je Mirović.

Pretposlednjeg dana prelaznog roka Mitrović je imao dogovor sa Bordoom. Iz novog kluba su ga obavestili da će sutradan poslati avion po njega u 10 časova. Razgovarao je to veče i sa Gusom Pojetom, novim trenerom Bordoa, i otišao je srećan u krevet.

Brat Milan, koji mu je i agent, probudio ga je ubrzo sa informacijom da Anderleht, njegov bivši klub želi da ga vrati. Belgijanci su bili spremni da plate 600.000 funti za pozajmicu, koliko je dao i Bordo.

U poslednjem trenutku Mitar je odlučio da umesto u Francusku krene za Belgiju.

„Osećao sam se kao treba da se vratim kući“, objasnio je Mitrović za „The Times“promenu plana.

Ujutro, poslednjeg dana prelaznog roka, agent ga je obavesti da je sve dogovoreno sa Anderlehtom. Nekoliko minuta kasnije javio se Slaviša Jokanović, menadžer Fulama, i pitao ga za njegov status.

„Neću da te lažem. Idem u Anderleht, sve sam dogovorio, moraš da dovedeš drugog napadača“, rekao je Mitrović Jokanoviću.

Završio je telefonski razgovor i čekao da stigne avion koji će ga prebaciti u Belgiju. Konačno je doputovao u Brisel u 19 časova. Otišao je pravo na stadion gde je već bila njegova porodica i novinari. Ušao je u kancelariju sportskog direktora, a ovaj mu je rekao: „Imamo problem!“

Anderleht nije imao keš, a Njukasl nije bio zainteresovan da novac dobija kroz neke ponuđene bonuse.

Bilo je 22 sata, a Mitrović kaže da ništa nije pojeo tog dana. Pojavila se u međuvremenu ponuda da ode u Midlsbrou i dok je čekao da stignu papiri poslao je na Snapchat poruku Jokanoviću: „Kako si?“.

Jokanović je u šali odgovorio: „Dobro, čekam da ti propadne ugovor sa Anderlehtom“.

„Ovo je tvoj srećan dan, dogovor je propao“, priznao je Mitrović.

Krenula je trka s vremenom, jurnjava za doktorom da obavi neophodan pregled... Nekim čudom u 23.45 razmenjeni su svi papiri i ugovo je potpisan.

„Ništa nisam jeo dok nisam potpisao ugovor. Samo sam gledao u sat“, rekao je Mitrović.

Na kraju se sve dobro završilo za srpskog reprezentativca.

„Fulam je dobar izbor, možda i bolji od Anderlehta. Izabrao sam ga zbog stila igre i trenera“, objasnio je Mitrović zašto je izabrao Fulam, a ne Midlzbro.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar