Priznanje za hapšenje ISIL-ovca

Otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Paul Horowitz i rezidentni predstavnik FBI John Bivona uručili su zahvalnice direktora FBI službenicima i zvaničnicima bezbjednosnih agencija i agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini kao priznanje za njihov doprinos i pomoć u uspješnom hapšenju i izručenju Mirsada Kandića, saopšteno je iz amabsade SAD u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 08.02.2018 | 14:15
Priznanje za hapšenje ISIL-ovca
Zvaničnici i službenici koji su dobili ova priznanja zaposleni su u Ministarstvu  spoljnih poslova BiH, Graničnoj policiji, Tužilaštvu BiH, Službi za odnose sa strancima i Sipi.

U svom obraćanju, otpravnik poslova Horowitz pohvalno je govorio o bezbjednosnim agencijama i institucijama nadležnim za provođenje zakona zbog njihove odlične međusobne saradnje i koordinacije, kao i saradnje sa Vladom SAD. 

On je istakao da borba protiv terorizma može biti uspješna samo uz zajednički rad.

Mirsad Kandić, koji je okarakterisan kao šef Obavještajne službe ISIL-a, bio je aktivan u SAD-u, gdje je, sumnja se, vrbovao hiljade ljudi za odlazak na sirijsko ratište ili za izvršavanje terorističkih aktivnosti na Zapadu.

Uhapšen je pred kraj prošle godine u Sarajevu i isporučen SAD.

(BN)

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ro

08.02.2018 13:45

Pa više ih ima nagrađenih nego uhapšenih.To ima samo u BiH.Jadna državo ko te čuva.

ODGOVORITE
Name

Istina je dostizna

08.02.2018 14:09

Priznanje je doslo u prave ruke.Priznanje i za Mektica mada covjek nije htjeo da se uslika.SIPA,granicna policija i sluzba za poslove sa strancima pripadaju ministarstvu bezbjednosti bih.Gdje je je sada Lukac da nesto kaze Mekticu kao prije neko vece Njima se ne bi svidjelo(mislio je na americke vlasti) da ministar bezbjednosti proglasava izgubljenu borbu protiv terorizma!? Lukac da ustrasi Mektica nevjerovatno kakva nadobudnost Pa ko je od ovih stranaca kada pohvalio Lukaca?

ODGOVORITE
Name

... DA ČIKO B'ONU...

08.02.2018 14:47

U pravu ste! Lukac je obicno smece od ministra koji stiti propalog mesara mileta!!!

Name

Re

08.02.2018 18:23

Gdje li ti slijepče živiš pa čestitaš ? Odgovori mi jedno.Otkud većini inspektora u tim sigurnosnim agencijama auta od 30 000 eur i stanovi po SA i BG sa svega 10 g.staža.? NIŠTA ti nevidiš.Jadan si ti čim im čestitaš.Odgovori mi na pitanje ? Naravno da nemaš odgovor.

Name

P.P. NJEGOŠ

08.02.2018 14:49

Bravo za odlicno odradjenu akciju! Cestitke i za Mektica!!!

ODGOVORITE