Strategija EU važna za Srbiju

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot ocijenio je na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je nova Startegija za proširenje EU važan signal za evropsku budućnost Srbije.

Srbija 08.02.2018 | 13:56
Strategija EU važna za Srbiju
Skot je pozdravio Vučićev poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji i prenio da SAD ohrabruju sve strane da sadržajno razmišljaju i rade na sveobuhvatnom rješenju za odnose Beograda i Prištine, saopšteno je iz Pres- službe predsjednika Srbije.

Američki ambasador je naglasio da SAD žele da čuju obje strane, da budu kreativne i da pomognu u pronalaženju rješenja.

Vučić istakao je da su pred Srbijom najteži zadatak, ali da je očekivao takav prijedlog EU.

Dvojica sagovornika su naglasila značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU, kao i primjene Briselskog sporazuma.

Tema razgovora Vučića i Skota bila je i predstojeća posjeta predsjednika Srbije Zagrebu, a Vučić je izrazio nadu da će se odnosi na zapadnom Balkanu razvijati u pravcu mira, stabilnosti i saradnje i da je za to neophodno da sve zemlje regiona daju svoj doprinos.

Vučić i Skot razgovarali su i o američkoj podršci reformskim naporima i daljem jačanju ekonomske i vojne saradnje dviju zemalja.

Skot je uručio Vučiću čestitku američkog predsjednika Donalda Trampa povodom Dana državnosti Srbije, u kojoj se istaknuto da je "Srbija dugo bila značajan partner SAD".

"Ove godine obilježavamo stogodišnjicu od kada je predsjednik Vudro Vilson podigao zastavu Srbije na Bijeloj kući, što je dobra prilika da se prisjetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih bilateralnih odnosa. Nastavimo da zajednički radimo na jačanju regionalne stabilnosti i produbljivanju naših odnosa u cilju zajedničkog napretka", navodi se u čestitki.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neđo.9.Februar.2018

09.02.2018 05:50

Skot će se preseliti u,Srpski parlamenat.Zanima me dali tako čest,Srbi posećuju Američki parlamenat.Teško onom ko podržava,Američku demokrtiju.Ameri odkako dele demokratiju drugim državama,samo su ratovi i sirotinja.

ODGOVORITE
Name

Sramota

10.02.2018 03:08

Ovo nije ni s öd srbije a presednik te nazovimo srbije je naj veci ostapler covjek bez morala karaktera naravno da CE mu biti tesko her da BI dosao na vlast puno toga je obecao ovakvima kao ovaj skot koji pobise srbsku djecu a sad vucic ubjedjuje srbiju da je to Bill dobronamjerno on i haradinaj ubise ivanovica zato sad i prica o saradnji pristine i beograda izgleda smeto im je.

ODGOVORITE