Loše ako EU BiH ostavi po strani

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić prenio je stav da je loše ukoliko bi Evropska unija (EU) u pristupnom procesu ostavila BiH po strani, s obzirom na to da je za političku i bezbjednosnu situaciju na Balkanu najznačajnija politička stabilnost u BiH. Prema riječima Bosića, uz mnogo veći angažman politike i spremnost EU da iskreno pomogne, moguće je i da se napravi paket od više država koje bi istovremeno ušle u EU, među kojima bi bila i Bosna i Hercegovina.  

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mladen Bosić razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaumeom Roussonom o produbljivanju saradnje, kao i o potrebi intenziviranja saradnje između parlamenata BiH i Francuske, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Ambasador Rousson interesovao se za političke prilike, posebno u svjetlu predstojećih izbora i pokušaja da se izmijeni Iiborni zakon BiH.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić prenio je stav da je loše ukoliko bi Evropska unija (EU) u pristupnom procesu ostavila BiH po strani, s obzirom na to da je za političku i bezbjednosnu situaciju na Balkanu najznačajnija politička stabilnost u BiH. Prema riječima gospodina Bosića, uz mnogo veći angažman politike i spremnost EU da iskreno pomogne, moguće je i da se napravi paket od više država koje bi istovremeno ušle u EU, među kojima bi bila i Bosna i Hercegovina.

Tokom susreta izražena je obostrana zabrinutost zbog lošeg funkcionisanja pravosuđa u BiH. Sagovornici su naglasili neophodnost provođenja hitnih reformi kako bi profunkcionisala borba protiv korupcije i visokog kriminala koji izjeda društvo.

Zajednički su osuđene politike koje konstantno stvaraju krizu i nestabilnost. Takve politike vode narode u izolaciju i doprinose problemu iseljavanja najproduktivnijeg dijela stanovništva, upozoreno je na sastanku zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Mladena Bosića sa ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaumeom Roussonom.

(BN)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Boske shvatio sustinu

08.02.2018 13:50

Bosic je vidio da ovdje nema pravog dogovora da se donesu novi zakoni o pravosudju a prvenstveno o VSTS.I ranije je Bosic spominjao da mora medjunarodna zajednica da nametne zakone jer su oni i napravili ovakvo pravosudje 2003.

Kkkk

08.02.2018 13:56

EU lije krokodilske suze za nama. Ništa ja ne razumijem šta piše u reportaži gore.

Sustina je ta da EU treba prosiriti na BiH, ali to mi ne mozemo osjetiti jer kod nas vec vladaju kolonijalisticki odnosi. Samo ti odnosi nisu uskladjeni sa EU-zakonima. Nama svima treba neokolonijalizam ali po evropskim, a ne po bosanskim standardima. Mislim da sam dobro pojasnio.

advokat_BL

08.02.2018 15:45

bajker

08.02.2018 14:17

Sve ste poduzeli da rasturite državu ali neće moć . Paticemo svi do zadnjeg vidjecemo ko će vise izdržat , ko može i bez hljeba i vode.

Divlja plemena mogu izdrzati....i ovako kupuju samo pivo i so,sve ostalo proizvade sami.

kiklop

08.02.2018 14:51

007

09.02.2018 07:35

Dobro ako BIH ostavi EU po strani.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.