Federer pravi izuzetak - borba za 1. mjesto je ipak važna!

Najbolji teniser svih vremena Rodžer Federer doneo je neočekivanu odluku koja potvrđuje koliko mu je ipak stalo da ponovo postane "broj 1".

Tenis 09.02.2018 | 17:30
Federer pravi izuzetak - borba za 1. mjesto je ipak važna!
Federer je prihvatio ‘vajld kartu’ za ATP turnir u Roterdamu iz serije 500, iako je u poslednje vreme u više navrata isticao da će pažljivo praviti raspored.

Švajcarac je istakao da se na ovakav potez odlučio jer je u pitanju "turnir za koji je veoma vezan", ali je posredi nešto drugo – prilika da ponovo postane najbolji na svetu.

Osvajač 20 Grend slem titula ima šansu da ponovo zasedne na tron ATP tura ukoliko u holandskom gradu stigne do polufinala. Kada se zna da su u kosturu najzvučnija imena Grigor Dimitrov, Aleksander Zverev, Nik Kirjos, David Gofan i Stan Vavrinka, nije baš teško zamisliti da će uspeti u svojoj nameri. 

Ukoliko do toga dođe, postaće najstariji "broj 1" u istoriji tenisa, ali i povećati sopstveni rekord koji trenutno iznosi 307 nedelja na prvom mestu. Trenutno ima samo 155 bodova manje od Rafaela Nadala, koji pauzira zbog povrede mišića kuka. 

On je nedavno odbranio trofej na Australijan openu i postao prvi muški igrač sa 20 pehara na najvećim turnirima. 

Takmičenje u Roterdamu na programu je od 12. do 18. februara i igra se za nagradni fond od 1.862.925 evra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar