Čula se vika, a onda tuča i krik

Radoš je nakon svađe zbog novca brutalno ubio svog oca Branimira, a onda otišao kod komšije i ispričao mu šta je uradio!

Srbija 08.02.2018 | 07:21
Čula se vika, a onda tuča i krik
Radoš Ljumović (37), koji je uhapšen zbog sumnje da je prekjuče sa 15 uboda u porodičnom stanu, u Resavskoj ulici u Beogradu, ubio oca Branimira Ljumovića (79), nekadašnjeg funkcionera u Privrednoj komori Beograda, to je učinio nakon žučne svađe u vezi sa novcem.

Kako nezvanično saznajemo, svađa je počela prekjuče oko 15 sati, a komšije kažu da su čule buku, bacanje stvari, a potom glasan krik, nakon čega je sve utihnulo.

Nesrećni čovek je u očajanju pokušao je da se obrani od sina, ali u tome nije uspeo.

- Prvi put smo čuli svađu iz njihovog stana. Vikali su Radoš i Branimir, u toj galami se čulo „novac“ i „ne dam“. Zatim je počelo da se sve trese i brzo je došla policija. Koliko sam razumela, Branimir više nije želeo da daje novac Radošu, pa su se posvađali, i to u očevoj sobi. Potom je izbila tuča, u kojoj je Branislav pokušavao da se odbrani, ali nije uspeo. Sve to su nam potvrdili policajci - prepričava tragediju komšinica iz zgrade.

Ona dodaje da je Radoš potom otišao do Andona, prijatelja iz detinjstva, kome je ispričao šta je uradio. Andon je u neverici došao s Radošem do stana i nakon što je ugledao krvavu scenu, odmah je pozvao policiju. Drugi komšija navodi da su Ljumovići ranije stan u potkrovlju iznajmljivali nekom mladiću, ali da je on uhapšen jer mu je taj stan služio za dilovanje droge.

- Prošle godine, iznajmljivali su stan nekom momku, za koga se posle ispostavilo da je diler. Taj stan mu je služio kao paravan i sad, kad vratim film, prisećam se da su se Radoš i on često družili - rekao nam je jedan od komšija.

Komšije o porodici Ljumović imaju samo reči hvale, navodeći da je Branimirov otac bio u službi kod pokojnog Josipa Broza Tita, kada je dobio stan.

- Branimirov otac Radoš, čiji ime nosi i sin ubica, bio je kod Tita i važio je za pravog gospodina. Branimir je radio u Privrednoj komori, dok mu supruga i dalje radi kao sudija i o njima, ponavljam, imam samo reči hvale, a o samom Radošu mogu da kažem da je bio uljudan sve do utorka. Neposredno pre tragedije videli smo Radoša u parku, kako ispija pivo i šeta psa. Priznajem da mi je delovao veoma čudno, kao da je bio pod nekim sedativima ili tako nešto. Jednostavno, imao je čudan pogled, kao da gleda kroz tebe - rekao je komšija.

Branimir je bio dugogodišnji sekretar Udruženja za komunalne delatnosti i savetnik predsednika Privredne komore Srbije. Porodica Radoševog prijatelja Andona juče nije bila u stanju da razgovara s novinarskim ekipama.

(Alo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gde Smo Dosli,

08.02.2018 09:01

Da covek u 80im ,treba da izdrzava 'vrlo mladog coveka,koji nije nasao pravi put.

ODGOVORITE