Mediji: Svetislav Pešić ponovo na klupi Barselone!

Proslavljeni košarkaški stručnjak i bivši selektor Jugoslavije Svetislav Pešić biće novi trener Barselone, saopštili su katalonski mediji.  Pešić "gasi požar" u Barseloni! Trofejni srpski stručnjak vraća se u klub sa kojim je pre 15 godina bio šampion Evrope.  

Košarka 07.02.2018 | 23:42
Mediji: Svetislav Pešić ponovo na klupi Barselone!
GOTOVO: Svetislav Pešić novi trener Barse! Ostaje samo da se saradnja ozvaniči.

Posle otkaza Sita Alonska, 'Blaugrani su bili u potrazi za trenerom, a pored Pešića u opticaju je bio i Velimir Perasović.

Kako navodi "Mundo Deportivo",Pešić i Barselona dogovorili su saradnju do kraja sezone.

Pešić je radio kao trener Barselone od 2002. do 2004. godine i doneo Kataloncima titulu u Evroligi i dve titule prvaka Španije, a od jula 2016. nije vodio nijedan tim posle odlaska iz minhenskog Bajerna.

Prethodno je bio angažovan na klupi Bosne, Albe, Kelna, Rome, Đirone, moskovskog Dinama, Crvene zvezde, Valensije, kao i reprezentacija Nemačke i Jugoslavije sa kojima ima ukupno dve titule šampiona Evrope i jednu sveta.

Svetislav Pešić vodiće Barselonu do kraja sezone, nakon otkaza Situ Alonsu, objavio je lokalni sportski dnevnik "Mundo Deportivo".

Trofejni 68-godišnji stručnjak bio je bez angažmana otkako je leta 2016. ustupio mesto na klupi Bajerna Aleksandru Đorđeviću, a on se posvetio rešavanju nagomilanih zdravstvenih problema, uglavnom na ortopedskom odeljenju.

Barselona je poslednju titulu prvaka Španije osvojila 2014, a poslednji Kup kralja godinu dana ranije, dok je u Evroligi drugu sezonu zaredom na putu da izostane iz Top 8 faze.

Pešić je sa uspehom vodio Katalonce od 2002. do 2004, kada je tamo stigao kao važeći prvak Evrope i sveta sa SR Jugoslavijom. Sa igračima kao što su Bodiroga, Navaro, Fućka i Varežao, osvojio je dve titule, jedan Kup i Evroligu.

Zvanična potvrda ove informacije očekuje se u četvrtak, na dan utakmice 22. kola Evrolige između Makabija i Barselone. Ekipu će u Tel Avivu voditi Alfred Hulbe kao vršilac dužnosti šefa struke, a Pešić će onda verovatno debitovati u nedelju (12.30) protiv Bilbaa.

Sve je dogovoreno, ostaje samo da se ozvaniči - Svetislav Pešić postaće novi trener Barselone!

Legendarni stručnjak preuzeće kormilo posrnulog velikana i pokušaće da ga postavi na stabilne noge do kraja sezone, potvrdio je ugledni katalonski listMundo Deportivo! U međuvremenu uprava katalonskog giganta radiće užurbano na angažovanju najveće želje - Šarunasa Jasikevičijusa. Ali, to neće biti nimalo lak posao. Popularni Šaras, naime, ima aktivan ugovor sa Žalgirisom do juna 2019. godine, a u njemu već postoji otkupna klauzula. Njegova vrednost u ovom trenutku procenjuje se na milion evra, što i nije čudo s obzirom na rezultate koje je sa Žalgirisom napravio u poslednje dve godine. A posebno u dosadašnjem delu Evrolige.

Što se Barselone i Pešića tiče, sve se dogodilo ekspresno. Uprava Barselone stupila je u kontakt sPešićem, koji je prvo bio u nedoumici da li da se vrati trenerskom poslu više od godinu i po dana pauze zbog zdravstvenih problema. Ali, zbog dobrih odnosa sa prvi čovekom kluba Đosep Marijom Bartomeuom, prihvatio je da postane Barsin Jup Hajnkes, kome će cilj biti da uradi ono što nijedan trener posle Ćavija Paskvala nije. 

Njegov dolazak u Barselonu očekuje se u najskorije vreme i trebalo bi da bude na klupi već koliko za meč sa Bilbaoom u nedelju od 12.30.

Pešić je bio među kandidatima za klupu Barselone i tokom leta 2016. godine, posle odlaska Ćavija Paskvala. Ali, tada se klub opredelio za Jorgosa Barcokasa, za čije vreme je tim proživeo golgotu. Ništa bolje Barselona nije prošla ni dolaskom Sita Alonsa, koji je nedavno otpušten, a njegovo mesto privremeno je uzeo trener mladog tima Alfred Đulbe.

Svetislav Pešić se vraća na mesto uspeha, gde je u periodu od 2002. do 2004. godine uzeo dve šampionske krune, Kup kralja, ali i najvredniji trofej - prvaka Evrope. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar