HOL: De Jong igra petom, PSV guta protivnike - 22. u nizu!

U 22. kolu Eredivizije stradao je Ekselzior. AZ zgromio Tvente u Enšedeu!

  • Sport
  • Fudbal


Nije se baš ni očekivalo da će Ekselzior - kad već nisu mnogi drugi - biti taj koji će spotaći PSV, ali su se protivnici kluba nadali da će to uraditi pritisak. Jeste PSV imao zicer u 22. kolu Eredivizije, ali imao je i jedinstvenu priliku da obori klupski rekord. A u klubu takve tradicije slične šanse se ne ukazuju često. Shvatili su to izabranici Filipa Kokua i pogotkom Irvinga Lozana već u 17. minutu utakmice obezbedio sebi minimalnih 1:0 i čak 22. uzastopnu pobedu na Filips areni u Ajnhdovenu što nije pošlo za rukom nijednoj prethodnoj generaciji slavnog tima!

Moglo je naravno da bude i ubedljiviji, ali pogodio je samo Lozano, mada bi on morao da plati piće Luku de Jongu, koji je uradio teži deo posla spojivši ga sa golom majstorskom petom kakvu bismo očekivali od nekog majstora od 170 centimetara, a ne grmalja od 188.

PSV je tako onemogućio Ajaks da mu se makar približi u šampionskoj trci koja se čini već odlučenom. Pritom, Kopljanici će morati da zapnu na gostovanju kod Rode pošto AZ ne planira da odustane od borbe za mesto u Ligi šampiona.

U Enšedeu brutalnih 4:0 protiv Tventea uz po dva gola Alireze Jahanbakša i Vouta Veghorsta. Doduše, tri od četiri gola pala su posle 89. minuta, a pitanje je da li bi i njih bilo da u 73. mladi Čileanac Kristijan Kuevas nije zaradio drugi žuti karton.

Eredivizija, 22. kolo:

Petak:

Cvole - Herenven 3:2 (2:0)
/Marinus 23, Namli 28, Sajmak 73 - Dumfris 69, Gučanedžad 80/

Sreda:

Tvente -  AZ Alkmar 0:4 (0:1)
/Jahanbakš 10, 93, Veghorst 89, 91/

PSV  - Ekscelzior 1:0 (1:0)
/Lozano 17/

Utreht -  Sparta 1:0 (0:0)
/Gertler 85/

Izvor: mozzartsport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.