I danas burno u Skupštini Srpske

Zasjedanje Narodne skupštine je nastavljeno, a konačno je usvojen i sporni dnevni red sa odlukama koje Srpsku dodatno zadužuju.

Republika Srpska 07.02.2018 | 20:24
I danas burno u Skupštini Srpske
Na dnevnom redu našle su se i odluke Vlade o novim zaduženjima i garancijama kojima će se Srpska potencijalno zadužiti za dodatnih gotovo milijardu maraka. Te odluke su se po hitnom postupku našle na dnevnom redu i pored insistiranja opozicije da ne budu uvrštene. Radi se o odlukama o zaduženju za gradnju auto-puta Banjaluka-Doboj i restrukturiranju “Željeznica” kao i tri zakonska rješenja.

Dragan Čavić, poslanik NDP-a, je rekao da je prekršen poslovnik i ugrožena ustavna pozicije Republike Srpske, ali i Skupštine. Predsjednik Skupštine sve demantuje i tvrdi da nema kršenja poslovnika.

U PDP-u pokazuju originalan dokument o zaduženju koje se tiče „Željeznica“. Plan je da se „Željeznice“ zaduže za 100 miliona KM, a Vlada je poslanike slagala, jer im je dostavila falsifikat na kojem piše da samo pet miliona evra ide na konsultante, informatičke usluge i organizaciono restrukturiranje, tvrde u PDP-u.

Ministar finansija ponavlja kako su sve tvrdnje da je Srpska prezadužena neistinite i da Srpska nema problem sa javnim dugom.

Garancije se ne mogu računati kao javni dug, tvrdi ministar finansija. Sve će na kraju da plate građani, tvrdi opozicija.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bravo strucnjaci

07.02.2018 20:09

Sva ta prica je suplja, ali ionako ce sve uskoro pod stecaj.

ODGOVORITE
Name

Sta Vam Je,

08.02.2018 09:11

Ustavite vec jednom sa tim zaduzivanjem,ja i moji necemo to vracati radije se iselimo ,to je sve unapred pkradeno i razdeljeno ;je*ite se.

Name

@šta vam je

08.02.2018 14:15

Pa moraju se zaduživati kad imamo više administracije nego čitav Japan,valja to nahraniti.U potpisanij reformskoj agendi piše smanjenje administracije za 40% al to vlast neče da sprovede jer odoše glasači.