I danas burno u Skupštini Srpske

Zasjedanje Narodne skupštine je nastavljeno, a konačno je usvojen i sporni dnevni red sa odlukama koje Srpsku dodatno zadužuju.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Na dnevnom redu našle su se i odluke Vlade o novim zaduženjima i garancijama kojima će se Srpska potencijalno zadužiti za dodatnih gotovo milijardu maraka. Te odluke su se po hitnom postupku našle na dnevnom redu i pored insistiranja opozicije da ne budu uvrštene. Radi se o odlukama o zaduženju za gradnju auto-puta Banjaluka-Doboj i restrukturiranju “Željeznica” kao i tri zakonska rješenja.

Dragan Čavić, poslanik NDP-a, je rekao da je prekršen poslovnik i ugrožena ustavna pozicije Republike Srpske, ali i Skupštine. Predsjednik Skupštine sve demantuje i tvrdi da nema kršenja poslovnika.

U PDP-u pokazuju originalan dokument o zaduženju koje se tiče „Željeznica“. Plan je da se „Željeznice“ zaduže za 100 miliona KM, a Vlada je poslanike slagala, jer im je dostavila falsifikat na kojem piše da samo pet miliona evra ide na konsultante, informatičke usluge i organizaciono restrukturiranje, tvrde u PDP-u.

Ministar finansija ponavlja kako su sve tvrdnje da je Srpska prezadužena neistinite i da Srpska nema problem sa javnim dugom.

Garancije se ne mogu računati kao javni dug, tvrdi ministar finansija. Sve će na kraju da plate građani, tvrdi opozicija.BN televizija

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

bravo strucnjaci

07.02.2018 21:09

Sva ta prica je suplja, ali ionako ce sve uskoro pod stecaj.

Ustavite vec jednom sa tim zaduzivanjem,ja i moji necemo to vracati radije se iselimo ,to je sve unapred pkradeno i razdeljeno ;je*ite se.

Sta Vam Je,

08.02.2018 10:11

Pa moraju se zaduživati kad imamo više administracije nego čitav Japan,valja to nahraniti.U potpisanij reformskoj agendi piše smanjenje administracije za 40% al to vlast neče da sprovede jer odoše glasači.

@šta vam je

08.02.2018 15:15

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.