Vučić iznenađen izjavom premijera

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u posetu Hrvatskoj ide u dobroj veri, a da će srpsku delegaciju činiti stručni ljudi, koji žele da rešavaju probleme iz prošlosti, ali da pre svega razgovaraju o budućnosti.

  • Vijesti
  • Srbija


"Nadam se da će i druga strana biti konstruktivna", istakao je srpski predsednik u susret poseti u koju ide na poziv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Dodao je, međutim, da je bio iznenađen i zaprepašćen temom koju je pokrenuo hrvatski premijer Andrej Plenkovića o ratnoj odšteti i podvukao:

"Da sam na njegovom mestu to pitanje ne bih pokretao. Plašim se da on i Hrvatska po pitanju ratne odštete ne samo da ne može ništa da dobije, već može mnogo da izgubi", poručio je Vučić i dodao da bi to mogao da potkrepi sa "hiljadama" argumenata.

Kako je rekao, video je da su predviđene demonstracije i protesti protiv njega i Srbije u Zagrebu tokom posete, ali je podvukao da nema problem sa tim, jer se nije plašio demostracija nigde u svetu, pa neće ni u Zagrebu.

"Moj posao je da radim za Srbiju i građane Srbije i to ću da radim. Želim da verujem da će druga strana biti konstruktivna", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji za Johanesom Hanom.

Dodao je da je o predstojećoj poseti Zagrebu bilo reči na sastanku sa komesarom Hanom, koji je uvek za ravzoj dobrosusedskih odnosa, što je, kaže, istaknuto i u Strategiji za proširenje.

"To je nešto što je ne samo naša obaveza, već je važno i moramo da radimo najviše na tome, jer samo ako budemo imali prijateljske odnose sa svima možemo da idemo napred, a to je naš interes", rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

srbija danas

07.02.2018 18:48

Ima li Srbija premijera ili AV pomalo preuzima ulogu Velikog Baje u Srbiji

Verovatno čeka tebe,pošto sada deluješ iz senke.

re

07.02.2018 18:59

Ima Srbija premijera kao što ga imamo i mi u RS. Dok je Tomislav Nikolić bio predsjednik imao je ulogu kakva mu i pripada Ustavom, a AV je bio premijer i vodio je sve u Srbiji. AV je sada predsjednik i opet vodi sve ,dok je Brnabićka tek sporedna osoba. AV kao i MD su uzurpirali Ustav i rade i ono za što nisu nadležni, A obe premijerke ćute, jer se nesmiju buniti ako žele biti to što jesu, a u stvari su "fikus".

Poslednji kineski car

07.02.2018 19:26

MIROLJUB

07.02.2018 19:25

NE BOJI SE VUCIC SVOJE RODBINE HRVATI SU NJEGOVA BRACA

AV

07.02.2018 19:31

Зар нико од овије коментатора није читао шта рече Иринеј, пара му и милост, а то да требамо благодарити постојање АВ?

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.