Kim Džong Un na Olimpijadu šalje sestru!

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong (31) u petak će, zajedno sa ceremonijalnim šefom države, predsednikom parlamenta Kim Jong Namom, prisustvovati ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Tako će na Zimskoj olimpijadi u južnokorejskom Pjoengčangu, Severna Koreja bit predsavljena (gotovo) najvišem nivou.

Kim Jong Džong je mlađa sestra severnokorejskog lidera, sa kojim je veoma bliska i sa kojim je zajedno živela tokom studiranja u Bernu u Švajcarskoj prenosi BBC.Prošle godine njena uloga u državi počela je da jača i ona je predstavljena Politbirou, prenosi BBC.

Udata je za sina moćnog stranačkog sekretara Čoe Riong Haea.

Njena glavna uloga je, kako se navodi, da brine o imidžu svog brata u javnosti preko režimskih medija.

Više od 280 članova severnokorejske delegacije, uključujući navijačice reprezentacije, stiglo je danas u Južnu Koreju, a delegaciju predvodi ministar sporta Kim Il guk.

Zbog dolaska Severnokorejaca u Južnoj Koreji su održane demonstracije, za koje u Pjongjangu nisu birali reči osude:

"To su psihopate, gangsteri, niži od životinja"

Biti ili ne biti za samsung telefone

Organizatori Zimskih olimpijskih igara suočili su se "velikim" pitanjem: da li da daju severnokorejskim sportistima Samsungove "galaxy note 8" pametne telefone, koje dobijaju svi od ukupno 4.000 sportista i zvaničnika. Organizatori su na muci da li bi davanjem telefona, koji koštaju najmanje 1.000 dolara, prekršili sankcije uvedene Severnoj Koreji zbog nuklearnog programa. Isti problem važi i za sportiste iz Irana. (MOK) je posavetovao organizatore da severnokorejski sportisti mogu koristiti telefone tokom Igara, ali da ih moraju vratiti pre povratka u svoju zemlju.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.