Bogdanović - zvijezda u usponu koja igra kao veteran!

Bogdan Bogdanović ove sezone isprofilisao se kao jedan od deset najboljih novajlija u NBA ligi i polako postaje neizostavni šraf Sakramento Kingsa.

Košarka 08.02.2018 | 22:45
Bogdanović - zvijezda u usponu koja igra kao veteran!
Početkom sezone u redovnom istraživanju generalnih menadžera za dolazak srpskog igrača u NBA rečeno je da spada u najpotcenjenije.

Bogdanović je došao na mala vrata u Sjedinjene Američke Države, ali je ubrzo skrenuo pažnju na sebe što je dovelo do toga da Bogdan učestvuje na Ol-staru – "Rising Star" utakmici.

"Mislim da sam iskusan igrač i znam kako da budem spreman da igram svako veče. Osećam se dobro, nema umora", rekao je Bogdanović, a prenosi zvaničan sajt NBA.com.

Sajt NBA lige posvetio je blog srpskom igraču, gde se navodi da je Bogdanović u profesionalnim vodama od 18 godine kada je debitovao za beogradski Partizan.

"Peđa je igrao moju poziciju i divio sam mu se. Gledao sam Peđu i Vlada kako su igrali nekada za Kingse. Kao mali sam igrao fudbal i košarku, ali kada je Jugoslavija 2002. godine osvojila zlatnu medalju u Indijanapolisu, odlučio sam da igram košarku", kaže Bogdanović.

Iako je sezonu krenuo slabo van linije 7,24 sa procentima oko 33 odsto, Bogdanović se sada nalazi na 39,6, a od početka decembra šutira 42,3 za tri poena što je bolje od Demijana Lilarda, Bredlija Bila i Kevina Durenta.

Bogdanovićevi saigrači složni su sa činjenicom da on ne igra kao "ruki".

"On nije novajlija. Za vas(novinare) možda jeste, ali za nas je on iskusan igrač. Na visokom nivou je igrao tokom čitave karijere. Zna kako da igra i mi se 'hranimo' time. Želi da pobeđuje", rekao je Džordž Hil, a onda se uključio i Dieron Foks:

"Bogdanović je sjajan do sada. Izađe na teren i kreira – baca lobove, uključuje druge igrače ili kreira za sebe. On ne igra kao ruki i mi ga ne gledamo kao novajliju u ligi".

Bogdanović sarađuje sa svim igračim na terenu, ali se posebno izdvaja njegova konekcija sa Vilijem Koli-Stajnom.

"Pre svega, rođeni smo na isti datum, tako da je to verovatno razlog naše dobre saranje", rekao je kroz smeh Bogdan. "Pokušavam da uvek odaberem dobar potez i pokušavam da igramo kao tim. Poznajemo se samo dva-tri meseca. Verujem u ove momke i imamo dobru hemiju u ekipi. To je najvažnije".

NBA.com navodi i Bodanovićemo umeće da pogodi važne šuteve u završnici.



Jedan od takvih bio je 27. novembra protiv Golden Stejt Voriosa, dok je skoro protiv Čikaga pogodio šut za tri poena preko dva igrača na 60 sekundi do kraja.

"Imam iskustva u šutiranju važnih lopti ka košu i imam samopuzdanje prilikom istih šuteva. Nekada lopta uđe, a nekada ne", rekao je Bogdanović, a prenosi NBA.com

"Trener mi govori da budem agresivnije, ali mislim da je to nešto na šta moram da se naviknem. Tempo igre je ovde drugačiji nego u Evropi", dodao je Bogdan.

Srpski košarkaš dotakao se i razlike između evropske i NBA košarke.

"Dosta je drugačije ovde. Više slobode imamo. Imate mnogo više prostora da pokažete talenat. U Evropi se igra više timska košarka. Morate da limitirate greške, tako da je drugačija vrsta pritiska", kaže Bogdan.

Za kraj, bek Sakramenta rekao je da se raduje narednom letu jer će imati mnogo više vremena da radi individualno na telu.

"Još mnogo toga imam da dokažem u ovoj ligi. Ovo leto će biti prvo posle sedam ili osam godina bez obaveza. Tako da ću raditi na mom telu i mojim veštinama. Znam da mogu biit mnogo bolji", zaključio je Bogdanović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar