Odložena odluka o likvidaciji

Sjednica Skupštine Grada Bijeljina danas je efikasno završena. Sve tačke dnevnog reda su usvojene, neke čak i jednoglasno. Iako u skupštinskoj sali nije bilo veće rasprave, prisutna su bila određena neslaganja odbornika vladajuće koalicije i odbornika opozicije.

Republika Srpska 07.02.2018 | 16:17
Odložena odluka o likvidaciji
Najveće interesovanje odbornika bilo je za tačku koja je povučena sa dnevnog reda: Prijedlog odluke o likvidaciji Javno zdravstvene ustanove Apoteka “Semberija” Bijeljina. Skupština grada trebalo je da razmatra ovu odluku kako bi strateški partner konačno preuzeo apoteku.

“Danas je trebalo da donesemo odluku o likvidaciji da sav dug koji ima apoteka preuzme nova firma. Međutim pravobranilac i naš pravnik su rekli da trebamo imati tačne dokaze da je dug izmiren, da se ne bi nekad vratio prema gradskoj upravi. I tek tada idemo u likvidaciju, tako da ćemo to uraditi za 20 dana, to je suština”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Opozicija razočarana povlačenjem ove tačke sa dnevnog reda.

“Očigledno da taj likvidacioni postupak neće ići tako lako i tako brzo kao što je zamislila skupštinska većina. Svi mi smo svjedoci da privatne apoteke posluju u ovom gradu zaista odlično, uvijek je pozitivan bilans poslovanja, a samo naša državna apoteka pravi višemilionska dugovanja”,
kaže Ljubiša Petrović, odbornik Pokreta “Uspješna Srpska” u Skupštini grada Bijeljina.

Opozicija je imala zamjerke i na odluku da se agrarni budžet iz 2017. godine sa milion i 200 hiljada KM smanji na milion i 40 hiljada maraka– u prevodu za 160 hiljada maraka. Ističu i da podsticaji nisu ravnomjerno raspoređeni.

“Smatramo da uopšte nije u redu prema poljoprivrednim proizvođačima da i onaj nizak procenat sredstava koji se izdvaja za poljoprivredu se smanjuje za 12-13 procenata.”, kaže Dragan Knežević, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina.

“Agrarni fond je utvrdio prevashodno po prijemu zahtjeva poljoprivrednih proizvođača na kojim to stavkama najmanje će se smanjiti iznos sredstava, odnosno tamo gdje ima najmanje prijema zahtjeva tu je iznos i manji. Znači uopšte nije tačma ta konstatacija”, kaže Mladen Savić, , načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina.

Ono oko čega nije bilo nikakvog spora jeOdluka o pravljenju Omladinskog sportskog centra, koji finansira EU zajedno sa Fudbalskim savezom BiH, a čija je vrijednosti milion maraka.

“Mi bi trebalo da obezbijedimo infrastrukturu i dio zemljišta, a oni bi nam dali dio sredstava za izgradnju jednog vještačkog i jednog prirodnog terena i svlačionice za Omladinski sportski centar i mi bi to radili na postojećem stadionu”, kaže Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Prva sjednica u ovoj godini, prema ocjeni predsjednika Skupštine bila je efikasna. Sve tačke dnevnog reda su usvojene, neke čak i jednoglasno što predstavlja dobar početak.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Slavisa

07.02.2018 17:13

Upadnes u banku opljackas je,uzmes 5 miliona km pa nadjes nekoga ko ce da vrati te novce. Zemljo otvori se....sta prica ovaj covjek,strasno.....cuj strateski partner. Pa zar i lopovi imaju strateske partnere.

ODGOVORITE
Name

a Bijelanski Odborniki,

08.02.2018 10:32

Ooni nemaju pravo glasa ,iz svakoga sela dođe po jedan primitivac ,pre mu se naruci sta da uradi ; dobije dnevnicu dobru i rucak ,i kuci:kada ih neko priupita sta se desava 'jednostavno kazu ;nista narocito ,nepismenjakovici :nezaboravite momci jasam tamo odrastao 'znam kako disete ,i morao sam da napustim to izkvarenu sredinu i nije mi zao ;tolilo voli vas vas periferac.

Name

Jadno

08.02.2018 07:02

Interesuje me kada će se neko od predstavnika zakona oglasiti povodom slučaja apoteka, da li Mup RS ili SIPA (Mektiću i ovo je kriminal što su uradili sa apotekama, pokaži se...).

ODGOVORITE