Fed kup: Sjajne Olga i Dejana za pobjedu Srbije!

Fantastičan debi Olge za reprezentaciju! Olga Danilović debitovala je na fantastičan način za Fed kup reprezentaciju Srbije – pobedom na startu prvog kola prve grupe Evro-afričke zone u Talinu. Dejana Radanović donela pobedu Srbiji! Dejana Radanović savladala je Viktoriju Tomovu i donela pobedu Srbiji u prvom kolu prve grupe Evro-afričke zone u Talinu.

Tenis 07.02.2018 | 15:45
Fed kup: Sjajne Olga i Dejana za pobjedu Srbije!
Fantastičan debi Olge za reprezentaciju! Olga Danilović debitovala je na fantastičan način za Fed kup reprezentaciju Srbije – pobedom na startu prvog kola prve grupe Evro-afričke zone u Talinu.

Danilovićeva je na startu takmičenja savladala Isabelu Šinikovu iz Bugarske, rezultatom 6:3, 6:7 (3-7), 7:6 (8-6).

Olga, koja je do pre nekoliko meseci bila još juniorka, spasla je meč loptu u taj brejku odlučujućeg seta i potom vezala tri poena za jednu od najvećih pobeda u karijeri.

Ona je na taj način donela prvi bod Srbiji protiv Bugarske.

Danilovićeva je u prvom setu napravila dva brejka i pretrpela jedan, pa je posle pola sata došla do prednosti. Ipak, posustala je u finišu drugog, iako je imala prednost, i Šinikova je izborila odlučujući set.

Teniserke su se smenjivale u vođstvu, ponovo je 13. gem odlučivao pobednicu i posle 4:1 za Srpkinju se činilo da je posao gotov. Tako nije mislila njena protivnica koja je preokrenula, imala šansu da trijumfuje, posle čega je naša igračica na već opisan način došla do pobede.

Radanovićeva je u svom debitantskom meču za Srbiju slavila rezultatom 6:3, 6:4, posle nešto više od 70 minuta igre.

Dejana je furiozno krenula i povela 5:1, Bugarka je uspela da vrati jedan brejk, ali je set brzo otišao u ruke naše teniserke.

Na startu drugog seta preživela je pravu seriju brejkova i potom uz sitne probleme privela meč kraju.

Ona je tako donela trijumf Srbiji sa 2-0, pošto je prethodno Olga Danilović u svom debiju savladala Isabelu Šinikinu – 6:3, 6:7 (3-7), 7:6 (8-6).

Ekipa selektorke Tatjane Ječmenice Jevtić na dobrom su putu da se plasiraju u plej-of za popunu Svetske B grupe, ali im je za to potrebna pobeda i nad Gruzijom za dva dana. Taj meč takođe počinje od 10 časova po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar