CAS odlaže odluku o Rusima, oni propuštaju ZOI!

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odlučiće o žalbama na suspenzije šestoro ruskih sportista po završetku ZOI, pa će oni propustiti takmičenje.

Ostali sportovi 07.02.2018 | 16:30
CAS odlaže odluku o Rusima, oni propuštaju ZOI!
CAS je odložio saslušanje žalbi šestoro ruskih sportista koji smatraju da ih je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) nepravedno izbacio sa predstojećih ZOI zbog doping prekršaja iz prošlosti.

Među izbačenima je i bivši svetski šampion u brzom klizanju Pavel Kuližinjikov, koji je bio suspendovan od 2012. do 2014. godine pošto je bio pozitivan na zabranjenu supstancu metilheksanamin.

MOK je u decembru odlučio da prijave za Igre u Pjongčangu ruskih sportista koji su u prošlosti bili suspendovani zbog dopinga neće biti razmatrane.

U Pjogčangu će se takmičiti 168 "sportista koji dolaze iz Rusije" pod olimpijskom zastavom, posle suspenzije Rusije sa ZOI zbog dopinga u Sočiju 2014. godine.

Na ceremoniji otvaranja u petak, ruski takmičari će izaći pod olimpijskom zastavom u crveno-sivim trenerkama. Ako osvoje medalje stajaće pod olimpijskom zastavom i izvodiće se olimpijska himna.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar