Berlin: Dogovor o koalicionoj vladi

NJemački konzervativci kancelara Angele Merkel i Socijaldemokratska stranka /SPD/ postigli su formalni dogovor o koalicionoj vladi, rekli su izvori iz konzervativnog tabora.

Svijet 07.02.2018 | 11:06
Berlin:  Dogovor o koalicionoj vladi
List "Bild" piše da će SPD u novom kabinetu dobiti ministarstva spoljnih poslova, finansija i rada.

Merkelinoj Hrišćansko-demokratskoj uniji pripali su portfelji ekonomije i odbrane, navodi se u izvještaju u kojem nije naveden izvor.

List piše da će Merkelin saveznik iz Bavarske Horst Zehofer, koji se zalaže za oštru politiku prema imigrantima, postati ministar unutrašnjih poslova.

U NJemačkoj već više od četiri mjeseca traje politička neizvjesnost, koja je oslabila poziciju zemlje u međunarodnim poslovima i dovela u pitanje opstanak Merkelove na kancelarskoj poziciji.

Svaki dogovor moraće da dobije potvrdu 464.000 članova SPD-a prije nego što koalicioni sporazum bude ozvaničen.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Frau

07.02.2018 10:20

Nema od ovoga nista.Merkelova nece vise biti kancelar.

ODGOVORITE
Name

Stasi

07.02.2018 11:50

Не би ја био тако сигуран, да оне неће опет бити Предсједница владе. Прије би рекао да ће чланови СПД-а потврдити коалициони уговор него да неће. А када то ураде, још ће више да пукну (од 1998. када су имали 38 процената гласова, прошле године су добили једва 20 - а све због погрешне политике и лизања са Ангелом). Зна она јако добро како да их врти око малог прста: Све је научила у Штазију у ДДР-у а онда су је американци, насњедник Штазија, узели под своје.

Name

Frau

07.02.2018 13:03

Može Sulc da dogovori šta hoće ali kongres stranke odlučuje nakon njega a tamo nema većine.Inace vise nisu ni 20% sad su jos manje po istraživanju jer članstvu se ne svidja pristajanje na ustupke Merkelovoj a potpuno druga priča bila u kampanji.

Name

upaljac

07.02.2018 18:39

Svejedno ko bude vladao,ova zemlja tone polako. 45god.zivim ovde.80tih godina predivna zemlja. Samo AFD je mozda moze spasiti,i to tesko. Za 10-15god. Nijemac nece smjeti izaci na ulicu. I sad je izlazak sa psom u setnju prije mraka. Sve javne medije su cenzirane,svakodnevni zlocini od migranata se pokusavaju zatuskati i nasminkat.I ovo sto procuri je strasno.Gledate 5 najgledanijih TV info: NTV N24 RTL ARD ZDF I sto ste vidjeli na jednoj tv to cete vidjeti u slovo isto i na drugima.Ali je ova zemlja ogromno financiski jaka (jos)

ODGOVORITE