U dnevnom redu i sporne odluke

Skupštinska većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su tačke dnevnog reda, među kojima su i vladine odluke o davanju garancija i zaduženja na osnovu kojih će Srpska biti zadužena za novu milijardu KM.

Republika Srpska 07.02.2018 | 10:44
U dnevnom redu i sporne odluke
Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) nastavljena je danas neđto poslije 10 časova raspravom o predloženom dnevenom redu, koji nije usvojen nakon jučerašnje cjelodnevne rasprave. Šef poslaničkog kluba SDS Vukota Govedarica je zahtijevao od predsjednika NSRS da povuku vladine odluke o garancijama i zaduženjima jer će Republika Srpska biti opterećena za novu milijardu KM.

Opozicija traži da se povuku vladine odluke o garancijama i zaduženjima za autoput Banja Luka-Doboj i restrukturiranje „Željeznica Republike Srpske“, kao i tri zakonska rješenja, jer tvrde da se o ovim pitanjima ne može izjašnjavati po hitnom postupku.

Smatraju i da će ove odluke i zaduženja potencijalno opteretiti RS za još oko milijardu KM.

Vlada RS je zatražila da se po hitnom postupku u dnevni red uvrste izmjene i dopune Zakona o upravljanju otpadom i o koncesijama, kao i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije.

Tokom jučerašnjeg dana opozicija je ponovo ukazivala na dešavanja tokom septembarske sjednice, a iz vladajuće stranke su tvrdili da je neko iz SDS-a zloupotrebio identifikacionu karticu i glasao za poslanika koji nije bio u sali.

Na predloženom dnevenom redu ovog skupštinskog zasjedanja, prvog nakon gotovo dva mjeseca zimske pauze, su prijedlozi zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, gasu, stranim ulaganjima i o banjama.

Vlada je povukla Nacrt zakona o zaštiti zdravlja stanovništva od duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duhanu, te Nacrt strategije zaštite zdravlja stanovništva od duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje od 2018. do 2023. godine.



(BN/)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

dzoo

07.02.2018 09:59

Kako bi zivelide narode,građani,stoka kad do pameti.Sad ce krenuti Srbovanje pred izbore a prvo ce prvi mart.Tesko nama .

ODGOVORITE
Name

P. P. Njegoš

07.02.2018 11:04

Jooj kako će se kmečavci otrjezniti u oktobru kad im narod pokaže gdje im je mjesto. Samo kmečite do oktobra, potpuno je besplatno a onda bay, bay, politička penzija. U svemu ovome samo mi je žao SDS-a ali jbg, sami pali, sami se ubili.

Name

Darko A.

07.02.2018 11:29

Ja bih predlozio da samo ovi koji glasaju za Rudonju i snsd vracaju kredit,ma sta me briga sto su glupani i sto vjeruju da Dodik ova abnormalna zaduzivanja radi u odbrani Srpstva.Pa necu da ja i moja djeca vracaju ovo.Treba napraviti anketu,referendum...Treba protest,ma dosta,svakih deset dana neke stotine miliona novih kredita,pa ko ce to i od cega da vraca,njihova djeca nece sigurno?

Name

Re P.P.NJEGOŠ

07.02.2018 12:34

Opet ti pod drugim nikom viriš iz miletovog šu*ka?

Name

Re P. P. Njegoš

07.02.2018 12:53

Njegoše slažem se. I ja mislim da je najbolje da svi glasamo za SNSD. I svi se lijepo zaposlimo u državne firme i dobijamo velike plate. Milovu sliku stavimo ko Titovu u sve škole. Idemo na sletove i pjevamo mu pjesme. Vidi se brate da predsjednik zna gdje nas vodi, i ti Njegoše si pametna glava pa ćeš i ti tamo gdje nas naš predsjednik vodi. Nećeš ti proći ništa gore ni bolje od svih koji ovdje žive. Žao mi je što misliš da imaš mozga.

Name

P.P. NJEGOŠ

07.02.2018 13:04

Kad mi ga moj voljeni čika mile mece ja braco urlam i vristim od srece!

Name

Predlog

07.02.2018 10:08

Ja bih predlozio da samo ovi koji glasaju za Rudonju i snsd vracaju kredit,ma sta me briga sto su glupani i sto vjeruju da Širok ovo sve radi u odbrani Srpstva.Pa necu ta ja i moja djeca vracaju ovo.Treba napraviti anketu,refwrendum,ma dosta,svakih deset dana neke stotine miliona novih kredita,pa ko ce to i od cega da vraca.

ODGOVORITE
Name

Re

07.02.2018 10:24

Sad ili nikad za izbore spremiti pare.SNSD će glas plaćati 200KM.Rudonja mora opstati inače je gotov,nema drugog načina.Kradja glasova,kupovina,otimanje.Po svaku cijenu Rudonja i njegova sekta moraju osvojiti vlast jer zna da mu ne gine propast ako izgubi.

Name

Karadoz

07.02.2018 10:41

Jel mislite da rozete dostici Grcku, a ne nece vam bas to dozvoliti.

ODGOVORITE
Name

ДРАГИ

07.02.2018 10:51

Ма сви су исти у пет дека...

ODGOVORITE
Name

DRAGI UZMI TERAPIJU JEL I TI IMAS HELIKOPTER I MERCEDES S KAO TVOJ SEF DIKTATOR

07.02.2018 11:19

UYMI TERAPIJU DRAGI CRVENI BOTU.

Name

P.P.NJEGOŠ

07.02.2018 12:31

Ovo su sve kriminalci u skupstinskoj vecini i bice pometeni ko prazan špajz na izborima! Samo kmeče i jauču jer para nema i trebaju im što prije krediti!!!

ODGOVORITE
Name

P.P.NJEGOŠ

07.02.2018 12:32

Ovo su sve kriminalci u skupstinskoj vecini i bice pometeni ko prazan špajz na izborima! Samo kmeče i jauču jer para nema i trebaju im što prije krediti!!!

ODGOVORITE
Name

BOBA

07.02.2018 13:05

BRAVO ,BRAVO,BRAVO OPOZICIJA ,SVE JE ISTINA SAMO BUDALA NE VIDI.POZDRAV KAMERMANIMA KOJI ZUMIRAJU FACE POZICIJE JA MISLIM DA NEĆE SPAVATI PSIHA JE ČUDO.NIČIJA DO ZORE .BITNO JE DA SE SVE ZNA .POZDRAV NAJAKTIVNIJIM POSLANICIMA U SKUPŠTINI .

ODGOVORITE