Porzingis završio sezonu!

Letonac povredio prednje ukrštene ligamente kolena na meču sa Milvokijem.

Košarka 07.02.2018 | 11:15
Porzingis završio sezonu!
Kakav maler za Nujork Nikse. Centar Kristaps Porzingis pokidao je prednje ukrštene ligament kolena na utakmice sa Milvoki Baksima i predstoji mu pauza od šest do devet meseci.

Porzingis je zakucao preko Janisa Adetokunba i potom ostao da leži na terenu. Letonskom košarkašu je bila potrebna pomoć da ode do svlačionice.

Nakon prvih pregledag, Niksi su objavili da je Porzingis pokidao ligamente kolena, a to je jedna od najčešćih i najkomplikovanijih povreda u svetu košarke poslednjih godina.

Porzingis je ove sezone najbolji strelac Niksa i prosečno beleži 22,9 poena po utakmici. Po proseku od 2,4 blokade po utakmice vodećoj je u celoj ligi.



Porzingis se povredio u trećem minutu drugog perioda nakon što je doskočio na stopalo Janisa Adetokuboma posle zakucavanja.

"On je više od košarkaša, on je moj brat. Ne volim nikog da vidim sa takvom povredom kolena. On je Ol-star. Moliću se za njega. On je najvažniji član naše porodice", rekao je centar Niksa Turčin Enes Kanter. 

Ova povreda mogla bi da značajno utiče na karijeru 22-godišnjeg krilnog centra od koga se očekivalo da narednih godina bude jedan od najboljih NBA igrača. 

Osim toga, mogla bi potpuno da uništi Nikse koji su ove sezone počeli da grade jezgro tima upravo oko Porzingisa, nakon što su trejdovali Karmela Entonija.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar