Poslanici još o dnevnom redu

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas poslaničkom raspravom o prijedlogu dnevnog reda.

Republika Srpska 07.02.2018 | 07:53
Poslanici još o dnevnom redu
Vlada Srpske zatražila je da po hitnom postupku u dnevni red budu uvršteni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Zatraženo je da po hitnom posptupku budu uvršteni Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgrdanje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Vlada je zatražila da po hitnom postupku budu uvršteni i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci i Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po projektu restrukturisanja "Željeznica Srpske" i Prijedlog odluke o iznosu garancije koju može izdati Republika Srpska u ovoj godini.

Na predloženom dnevnom redu 23. redovne sjednice su Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o gasu, Prijedlog zakona o stranim ulaganjima i Prijedlog zakona o banjama.

Na predloženom dnevnom redu su Prijedlog zakona o hemikalijama, Nacrt zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske i Nacrt zakona o zaštiti žrtava ratne torture.

Sa predloženog dnevog reda povučeni su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, Nacrt zakona o zaštiti zdravlja stanovništva od duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni zakona o studentskom organizovanju.

Povučeni su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu, te Nacrt strategije zaštite zdravlja stanovništva od duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje od 2018. do 2023. godine.

Sjednica Narodne skupštine biće nastavljena u 10.00 časova.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

marljivost

07.02.2018 07:12

Tako je. Zakona o upravljanju otpadom ima prioritet. Dok brod tone Vi sa palube bacate otpad, tja sta ce vam?

ODGOVORITE
Name

P. P. Njegoš

07.02.2018 08:20

Jooj kako će se kmečavci otrjezniti u oktobru kad im narod pokaže gdje im je mjesto. Samo kmečite do oktobra, potpuno je besplatno a onda bay, bay, politička penzija. U svemu ovome samo mi je žao SDS-a ali jbg, sami pali, sami se ubili.

Name

Re Njegos

07.02.2018 09:00

Zali ti sebe nemoj zaliti druge, procitah tvoj zaista prazan komentar pa te prezalih, onako mi pade na pamet, ovome je problem sa mozgom. Cuvaj ovce nemoj od rane zore krasti bogu dane, idi nesto radi. Naucio pisati pa odmah Njegos.

Name

realno

07.02.2018 09:02

Ne treba Vama zakon o otpadu, vecina Vas je za otpad, a ne da jos odlucujete o bilo cemu.

Name

Najbolje

07.02.2018 07:40

Bi bilo da ne nastavljate , svejedno je sve unisteno i propalo , ili ste kibicovali koncesije , tu bi se jos nesto dalo zavrnuti !

ODGOVORITE
Name

losa procena

07.02.2018 08:29

Ssamo narode podrzi crvenu sektu da dokrajce ovo jos malo sto je ostalo.

ODGOVORITE