Rudo: Pomozimo porodici Arsić

Prije godinu dana iznenada je umro muž Slavice Arsić iz Rudog i ona je, skoro preko noći, postala samohrana majka sa troje maloljetne djece, a čitava porodica živi od socijalne pomoći.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Majka nije zaposlena, a nije mogla ostvariti ni penziju jer njen muž nije imao dovoljno radnog staža. Njena djeca od tada oskudijevaju u svemu u odsnosu na svoje vršnjake.

Kćerka Jovanka je četvrti razred osnovne škole i kaže kroz suze da bi i ona voljela da ima ono što imaju njeni drugari.

''Nažalost moja majka nema novca da mi to kupi . I ono što od nje dobijem odvojim za moju trogodišnju sestru Ivanu, neka bar ona ima. Ako ja hoću nešto da kupim ostavim za nju i tako skupljam pare i pomažem i mami da bi nešto platila'', kroz suze i jecaje govori Jovanka.

Ona nam je ispričala da je učiteljica u školi njoj pravila rođendan jer njena majka nije imala novca da ga pravi kod kuće.''Moji drugari su u školi sakupljali pare da mi naprave rođendan i to mi je tada bio najdraži dan'', priča Jovanka.

Slavičin sin Dalibor, učenik trećeg razreda srednje škole, je silom prilika brzo odrastao a očeva smrt ga je teško pogodila i do danas , kako kaže, nije prebolio.

''Postao sam glava kuće, pitam se oko slave i svega drugoga vezanog za naše preživljavanje. Jedva čekam da završim srednju školu da nađem neki posao i da izdržavam sestre i majku'', rekao nam je Dalibor .

Mjesečna primanja ove porodice su 225 KM.

''Prvo odvojim za struju i vodu, pa onda djeci što im je najpotrebnije za školu, zatim kupim brašno i skromno namirnica za hranu. Moram da ostavim i da imam za mlijeko za mlađu kćerku. I tako mi preživljavamo'', priča Slavica.

Arsići nemaju kuću, ali za stan ne plaćaju kiriju jer je ona vlasništvo njihove rodbine.

Suvišno je reći, ali ovoj porodici je pomoć, zaista, potrebna.

Račun kod NLB: 562-00681369446-26

Telefon : Slavica Arsić 065 -635-805BN televizija

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Dzevad Pazalja

06.02.2018 20:15

Ja cu svojim zemljacima da pomognem , ovo me u srce dirnulo jer je i meni u mojoj Strgacini bilo vako dok ne sidzo u Sarajevo, ljudski je pomoci i treba da svi pomognemo

Murat

06.02.2018 21:26

Stize pomoc od Selimovica iz Visegrada. Znamo mi kako je kad ostanes bez icega

Ramo

06.02.2018 21:29

Treba pomoci koliko ko moze, uhar je.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.