Nema poništenja konkursa u MIP

Konkurs za prijem državnih službenika u Ministarstvu inostranih poslova /MIP/ BiH neće biti poništen, jer je raspisan u skladu sa važećim Zakonom o državnoj službi BiH, Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva iz 2013. godine i objavljen na sajtu Agencije za državnu službu BiH, kao i u dnevnim novinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, tvrdi resorni ministar Igor Crnadak.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Reagujući na inicijativu Asoscijacije studenata Fakulteta političkih nauka Sarajevo "SPONA", Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Banjaluka i Udruženja "Hrvatski studentski politološki forum" Mostar da bude poništen konkurs za prijem državnih službenika u tom ministarstvu, Crnadak je poručio da se lica koja su završila političke nauke u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru mogu prijaviti i učestvovati na konkursu na pet od šest raspisanih pozicija.

"Ministarstvo inostranih poslova BiH nema pravo da diskriminiše bilo koga, niti da nekoga stavlja u privilegovan položaj, te pozivam sve zainteresovane za posao u ovom ministarstvu, koji ispunjavaju uslove, da se prijave na pomenuti konkurs", naveo je Crnadak, saopšteno je iz MIP-a.

On je rekao da poštuje studente ovih fakulteta i upravo na osnovu dogovora na sastanku koji je imao sa njihovim predstavnicima, u maju ove godine biće raspisan konkurs u MIP-u za pripravnike, na kojem će jednom broju studenata biti omogućeno odrađivanje pripravničkog staža.

U saopštenju se dodaje da je na pomenutom sastanku dogovorena i konkretna saradnja sa tri fakulteta iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara, a određena je kontakt osoba u kabinetu ministra, ali da se studentske organizacije pomenutih fakulteta i njihova rukovodstva nikada nisu javili, niti pokrenuli konkretnu inicijativu, iako je bio takav dogovor.

Studenti fakulteta političkih nauka u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu ranije danas reagovali su na javni oglas za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u Ministarstvu inostranih poslova /MIP/ BiH, zahtijevajući od ministra Igora Crnatka da poništi konkurs za posao.

Studenti su naveli da u spornom oglasu nisu navedeni posebni uslovi u vidu usmjerenja visokog obrazovanja, kao i drugi posebni uslovi koje kandidat mora da ispuni, te da oglas nije objavljen javno, odnosno nije objavljen na službenim stranicama Ministarstva.

Studenti tvrde da i pored održanog sastanka sa Crnatkom, na kome je dogovorena saradnja Ministarstva na čijem je čelu i fakulteta političkih nauka u BiH, nije došlo do promjena. 

Izvor: Srna

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Srki

06.02.2018 17:58

A šta hoćete gospodo studenti iz Sarajeva da imate ekskluzivno pravo da Vi popunjavate radna mjesta u sarajevu..pa to su valjda zajedničke institucije..crnadak u pravu

Crnadak je nesta posebno,neponovljivo i .......

Gogi

06.02.2018 19:28

Pa konkurs je za stranacke kolege,a mnoge kolege se pitaju po kom osnovu su savjetnice S.B.i B.J.dosle na te pozicije,cim su one to zasluzile!

PDP

07.02.2018 00:08

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.