Kari Pešić ponovo na klupi Barselone?!

Trofejni srpski trener Svetislav Pešić jedan je od kandidata za upražnjenu klupu Barselone, piše katalonski list Sport.  Barsina ideja: Pešić kao Hajnkes! Čekajući Šarunasa Jasikevičijusa. . .

Košarka 07.02.2018 | 20:30
Kari Pešić ponovo na klupi Barselone?!
Kari Pešić se vraća u Barselonu? Trofejni srpski trener jedan je od najozbiljnijih kandidata da ponovo sedne na upražnjenu klupu katalonskog kluba.

Barselona je u potrazi za trenerom koji bi bio rešenje samo do kraja sezone, posle otkaza Situ Alonsu u ponedeljak, a Pešić i Hrvat Velimir Perasović trenutno figuriraju kao najozbiljnije opcije.

Plan uprave Barselone je da na leto dovedu svog bivšeg plejmejkera Šarunasa Jasikevičijusa, trenutno trenera Žalgirisa.

Pešić je radio kao trener Barselone od 2002. do 2004. godine i doneo Kataloncima titulu u Evroligi i dve titule prvaka Španije, a od jula 2016. nije vodio nijedan tim posle odlaska iz minhenskog Bajerna.

Prethodno je bio angažovan na klupi Bosne, Albe, Kelna, Rome, Đirone, moskovskog Dinama, Crvene zvezde, Valensije, kao i reprezentacija Nemačke i Jugoslavije sa kojima ima ukupno dve titule šampiona Evrope i jednu sveta.

Plan uprave Barselone je da na leto dovedu svog bivšeg plejmejkera Šarunasa Jasikevičijusa, trenutno trenera Žalgirisa.

Dva puta su već pokušavali i nije vredelo. Prvi put još 2016. godine kada je klub napustio Ćavi Paskval, ali tada nije bilo ni poziva pošto pravila ACB lige ne dozvoljavaju rad trenerima koji nemaju barem dve godine iskustva, a Šarunas Jasikevičijus je tek počinjao karijeru na klupi. Stigao je Jorgos Barcokas, potrajao je kratko, ovaj put je zvala Barselona, ali popularni Šaras je odlučio da ostane da se razvija u Žalgirisu, koji mu se odužio dupliravši mu platu na oko 500.000 evra godišnje. I sada treći put zovu Katalonci. Sito Alonso je bivši, Jasikevičijus davnašnja želja Barsine uprave.

Međutim, izvesno da je legendarni plejmejker neće napustiti Litvaniju barem do leta, ako i tad što znači da će Barsa morati da pronađe prelazno rešenje dok bude ubeđivala Jasikevičijusa da preuzme dirigentsku palicu. I tu dolazimo do najzanimljivijeg dela. Prema informacijama MOZZART Sporta jedna od opcija o kojoj se razmišlja je i - Svetislav Kari Pešić.

Prvi pik je doduše Velimir Perasović, koji je poslednji angažman imao u Efesu, pa sada čeka pravu ponudu da se vrati na veliku scenu. I pitanje je da li bi prihvatio da kratkoročni ugovor u Barsi. OtudPešić. Idealan kandidat. Nešto nalik Jupu Hajnkesu, koga je Bajern vratio iz penzije kad je zagorelo pod noktima. Svojim iskustvom je smirio tlo, pa će njegov naslednik svakako dočekati mnogo uređeniji tim no što je bio pred kraj mandata Karla Ančelotija.

Sličnu zamisao imaju i u košarkaškom klubu Barselona. O Karijevom iskustvu i znanju ne vredi trošiti reči, iako je on bez posla od 2016. kada je napustio Bajern. Da zna - zna mnogo. Da ume da razmrda ekipu - ume. I sigurno bi do leta koliko-toliko sanirao sve probleme u ekipi. Bio je već u Barseloni, pamte ga po dobrom, doneo im je dve titule u Španiji, pokorio i Evropu 2003. Idealan kandidat.

Zato u Barsi i razmišljanju o Pešiću. Da li će ga zvati? Verovatno će zavisiti i od Perasovićevog odgovora. A ako se i to desi, tek ćemo onda čuti i Pešićevu reakciju. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar