Tuga: Crni dani srpskog tenisa!

Ženska teniska reprezentacija Srbije u krnjem sastavu otputovala na meč prvog kola I grupe Fed kupa Evro-afričke zone

Tenis 06.02.2018 | 19:30
Tuga: Crni dani srpskog tenisa!
Tatjana Ječmenica Jevtić odredila je nedavno tim koji će predstavljati Srbiju na početku takmičenja u Fed kupu ove sezone, ali pre polaska na turnir u Talin nije mogla da kompletira ekipu.

Ivana Jorović otkazala je nastup zbog povrede, a selektor Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić nije uspela da pronađe zamenu, pa je put Estonije krenula sa samo tri teniserke.

Srbiju će tako na turniru od 7. do 10. februara predstavljati Dejana Radanović, trenutno 264. igračica na WTA listi, Olga Danilović, 304. teniserka sveta i Bojana Marinković (573. na WTA listi).

Tri devojke imaće težak zadatak da se izbore za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B 2019. godine.

Takmičenje u Talinu odvija se po "round robin" sistemu (14 ekipa podeljeno je u četiri grupe, a pobednici grupa boriće se međusobno za plasman u plej-of koji je na programu 21. i 22. aprila.

Fed kup tim Srbije nalazi se u grupi A u okviru koje će se boriti sa selekcijama Bugarske i Gruzije, a za plasman u mini plej-of potrebne su obe pobede.

U mini plej-ofu pobednika grupe A čeka najbolji tim grupe D u kojoj se nalaze selekcije Poljske, Turske, Austrije i Litvanije.

Prvi meč Srbija igra protiv Bugarske, 7. februara sa početkom u 10 časova. Na programu je prvo singl meč drugih reketa tima, potom meč najboljih igračica, a nakon toga igraće se dubl.

Drugi meč u grupi A Fed kup tim Srbije igraće 9. februara protiv reprezentacije Gruzije, takođe od 10 časova.

Srbiji je u Talinu u startu teže nego rivalkama, budući da ima igračicu manje, a tužno je što selektor Tatjana Ječmenica Jevtić nije uspela da pronađe tenisku koja je spremna da igra za nacionalni tim nakon što je Ivana Jorović otkazala nastup.

Podsetimo da je Srbija i prošle godine počela takmičenje u Fed kupu na turniru u Estoniji. Tada je u Talinu u prvom kolu grupe I Evro-afričke zone zabeležila tri pobede, koje su joj obezbedile baraž u aprilu.

Srpski tim sastao se kasnije sa Australijom u Zrenjaninu i ubedljivo izgubio taj duel (0:4). Australijanke su obezbedile plasman u Svetsku grupu B, a Srbija je ostala u istom rangu takmičenja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar