Oliverovo ubistvo koštalo 40 000 €!

Postavio je i pitanje, pokazujući fotografiju, s kim je razgovaralo jedno od lica, koje je snimljeno par sati nakon ubistva, na mjestu zločina. Kaže da je riječ o "službeniku", koga istražni organi poznaju.

  • Vijesti
  • Srbija


Novinar Stefan Cvetković održao je konferenciju za novinare pod nazivom "Koliko košta likvidacija na sjeveru Kosova", iznoseći konkretne detalje o ubistvu Olivera Ivanovića, pokazujući pritom fotografije osoba na koje je ukazao istražnim organima.

Jedan od najupečatljivijih detalja bilo je i to da je za likvidaciju plaćeno, prema saznanjima novinara, 40.000 eura.

Pogledajte snimak sa konferencije:On je kazao da detalje i podatke oko ubistva Ivanovića dobio uz pomoć novinara iz Prištine, ali i Albanije, i da se s njima izlazi u javnost tek sad, iz bezbjednosnih razloga.

''Imali smo informacije o postojanju više kriminalnih grupa, na teritoriji koju mi ovde zovemo sever Kosova, a ona je malo šira, i ima svoje delove i u južnoj Srbiji, i u delovima Sandžaka, i na celokupnoj teritoriji Kosova'', kazao je on idodao da su imali naznake da je jedna od njih planirala da "nešto uradi".

''Mi smo desetak dana pred sam čin imali informaciju da su na teritoriji Kosovske Mitrovice prisutna lica koja su angažovanja za izvršenje nekog kriminalnog čina, bilo je naznaka da to može da bude i likvidacija'', kazao je Cvetković.

''Nažalost, nismo imali potpunu informaciju, pa se desilo to što se desilo. Želim da upoznam javnost da je grupa koja je radila na likvidaciji u Kosovskoj Mitrovici prisutna još od 12. januara, i da je imala logistiku u najmanje jednoj osobi koja je bila ne samo logistika, već je obezbeđivala i oružje kojim je izveden čin ubistva. Informacije koje mi imamo kažu da ubistvo nije planirano za 16. januar, već za trenutak koji se ukaže da tako nešto može da bude izvršeno'', kazao je on.On kaže da su uočili lica, putem privatnih video nadzora, za koja su sumnjali da su tu zbog krivičnog djela koje je uslijedilo.

''Jedno lice je najmanje 14 puta od 12. do 16.januara bilo u kretanju gde je izvršen zločin'', kaže Cvetković.

''O ovom licu saznanja ima i EULEKS. Lice je došlo 12-og, i nije napustilo Mitrovicu 16-og, kada je ubijen Ivanović, i on, i još najmanje šestoro lica su boravili u Mitrovici do večeri 18-og januara. Jedno lice ima pasoš koji nije niti kosovski, niti Republike Srbije, ostala lica imaju putne isprave koje izdaju ili prištinske vlasti, ili Republika Srbija''.

Domaćin tih lica je sa teritorije Kosovske Mitrovice, tvrdi Cvetković, iz kriminalnog miljea je i poznato je vlastima.

''Obezbedilo im je boravak u dva različita objekta, koja su u vlasništvu drugih lica, koja se najčešće bave kriminalnom na teritoriji Kosovske Mitrovice'', dodao je Cvetković.

''Ovim podstičemo nadležne organe da utvrde šta je ovo lice radilo samo tih dana, do 16-og, na teritoriji Mitrovice''.

On je pokazao i fotografiju te osobe.Postavio je i pitanje, pokazujući fotografiju, s kim je razgovaralo jedno od lica, koje je snimljeno par sati nakon ubistva, na mjestu zločina. Kaže da je riječ o "službeniku", koga istražni organi poznaju.Ukazao je da su oni, kao novinari, pomoću video nadzora u okolini uspjeli da lociraju kretanja pojedinih lica, pa se pita kako to ne mogu da urade Euleks ili kosovska policija.

''Postoji još jedno lice na koje želim da vam ukažem'', kazao je Cvetković, pokazajući fotografiju službenika kosovske policije, koje je sve vrijeme uviđaja bio na licu mesta.

On je zatražio da se utvrdi s kim je on razgovarao telefonski i da li se tim putem može dovesti s licima koja su sumnjiva u ovom slučaju.

Izvor: Agencije

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Izraelac

05.02.2018 23:36

U svakom slucaju poruka je da politicari moraju da smanje govor mrznje i medjusobne napade.. jer to kriminalci lako iskoriste za svoje licne potrebe.. Oliver je i dalje zrtva losih politicara jer kriminal ne cvijeta sam od sebe , neko ga mora uzgajati losim rukovidstvom i ruznim rijecima...

Tako mi je žao ovog čovjeka. Pocivajte u miru Olivere.

Tuga

06.02.2018 13:38

Laik

06.02.2018 06:02

Ma ovdje se sve zna ,samo se još iz nekog razloga ne otvaraju sve karte.

Sve su prilike, da ga je ubila srpska mafija, eventualno uz podršku albanske mafije. Da nije tako, niko ne bi mogao dobiti riječ od Vučića i Dačića i njihovih patriotskih izjava. Ovako, znaju da su Naši/njihovi ubili, pa se ne oglašavaju mnogo. Kad smo već kod Dačića, zar on nije s Kosova? Ne sjećam se da je išta i izjavio po ovom pitanju. Možda nešto reda radi.

Proleter

08.02.2018 21:31

Domaće “Srbende” jašu

06.02.2018 08:42

Prljave su ruke i grešne vizije naše “elite” na vlasti...jedini cilj im je lično bogaćenje bez obzira što uništavaju svoj narod i svoju državu!

KAO ZA VREME UBISTVA DJINDJICA.

MISLIS

07.02.2018 10:32

DALI ZNAMO

07.02.2018 10:56

KO JE UBICA POK.DJINDJICA *NE NEZNAMO* A KO SU NARUCIOCI *NE NEZNAMO* CITALI SMO U TO LUDO VREME SVASTA PA NIJE CUDO DA NEKO HOCE OPET DA ZARADI NA NECIJOJ GLAVI.

srpska posla

08.02.2018 20:14

Ubili su ga srpske "patrijote", ubili su ga slični onima što ubiše premijera Đinđića, ubiše ga likovi koji se proglašavaju herojima i pored toga što su im ruke krvave do lakata a Srbi koji mrava nisu zgazili se proglašavaju nekakvim izdajnicima. Srpsko društvo je u globalu bolesno i zatrovano, ko toga nije svjestan neka se obrati psihologu ili psihijatru. U Srbiji je more omladine koja na sve načine pokušava napustiti taj teritorij.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.