Kosovo dostavilo podatke o istrazi

Kosovske institucije dostavile su danas Srbiji tražena dokumenta o toku istrage ubistva lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića, izjavio je kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri i zatražilo da i Srbija odgovori na četiri zahteva Prištine.

  • Vijesti
  • Srbija


"Samo saradnja može dovesti do otkrivanja izvršioca ubistva", rekao je za portal gazetaexpress.com Tahiri i pozvao srpske vlasti da sarađuju sa organima Kosova na tom slučaju.

"Ministarstvo pravde je od dana ubistva Ivanovića izrazilo spremnost da u skladu sa međunarodnom pravnom saradnjom razmijeni informacije sa srpskim vlastima. Ministarstvo je danas u saradnji s Državnim tužilaštvom dostavilo nadležnim institucijama u Beogradu odgovarajuće zatražene informacije", kazao je Tahiri.Kosovski ministar pravde je rekao da Priština do danas nije dobila odgovore iz Beograda o tom slučaju.

"Mi, kao Ministarstvo pravde i Osnovno tužilaštvo u Mitrovici čekamo odgovor na četiri zahtejva upućena srpskim vlastima za obezbjeđivanje dokaza", kazao je Tahiri.

On je dodao da bi dokazi koji budu prikupljeni kao rezultat saradnje institucija dve strane, bili od suštinskog značaja za istragu u cilju konačnog rasvjetljavanja slučaja ubstva Ivanovića.

Ivanović je ubijen s leđa, sa šest metaka 16. januara u Sjevernoj Mitrovici ispred sjedišta Građanske inicijative SDP čiji je bio predsjednik.

Izvor: Beta

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

055

05.02.2018 19:09

Mozda su pitanja teska!

Joja

05.02.2018 19:19

Srbska cast.

Lola

05.02.2018 20:51

Cute ubijen po nalogu Vucka.

Pitam se. Da li je

05.02.2018 21:12

Vučić pucao tuđom rukom.

In

05.02.2018 21:49

Dok beograd smisli odgovore izrezira

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.