Filadelfija "gorela" - slavlje na ulicama uz "sitne" incidente!

Kiša i grad koji su padali tokom većeg dela dana nisu sprečili hiljade građana Filadelfije da izađu iz stanova na ulice i proslave pobedu Iglsa u 52. Superbolu.

Ostali sportovi 05.02.2018 | 18:15
Filadelfija "gorela" - slavlje na ulicama uz "sitne" incidente!
Ekipa Filadelfija Iglsa osvojila je prošle noći titulu u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL) pobedom nad Nju Ingland Petriotsima od 41:33, u 52. Superbolu.

Odmah po okončanju meča hiljade ljudi je pohrlilo na ulice kako bi proslavilo ono što je grad čekao 58 godina. Iglsi su osvojili prvu titulu otkako je uveden Superbol, a poslednji put su bili šampioni 1960. godine. 

Uz vatromet i sirene iz automobila i mladi i stari stanovnici Filadelfije su krenuli ka Ulici Brod (Broad Street), koja će uskoro biti i domaćin velike pobedničke parade, prve još od 2008. godine kada je Filadelfija Filiz osvojila Svetsku seriju u bejzbolu.



"Grad je to zaslužio. Ovo je sjajan grad i sada imamo i Superbol da to potvrdi", rekao je 66-godišnji Lu Patel.

Dastin Sidman i njegova supruga Stejsi odlučili su da dovedu svog desetogodišnjeg sina i osmogodišnju ćerku na proslavu iako su pijani navijači Igla prosipali pivo na sve strane i penjali se na kamione za smeće i policijske automobile, bandere, tende, čupali saobraćajne znakove.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se i kako se nadstrešnica ispred jednog hotela srušila pod težinom ljudi.

Američki mediji su preneli da se začula i eksplozija i da ima povređenih, da je bilo pljački i da su navijači flašama gađali policiju.

Policija Filadalefije je saopštila da nije bilo smrtnih slučajeva.



"Ipak, ne bismo ovo nikad propustili. Ovo je iskustvo koje se dešava jednom u životu", rekao je Dastin Sidman.

Situacija u Bostonu je bila mnogo mračnija, pošto su navijači Nju Iglanda morali da se suoče sa porazom Toma Brejdija.

Mnogi su, međutim, ostali pribrani.

"Nemamo za čim da žalimo. Petriotsi su najveća dinastija u istoriji NFL-a i ovaj poraz to ne menja", rekao je stanovnik Bostona Bil Krovlej.

"Vratiće se, 100 odsto će se vratiti", dodao je Konor Hobert.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar