Policajci čekaju nove uniforme

Policajci u Republici Srpskoj i dalje čekaju na nove uniforme. Iako je ugovor sa dobavljačem Ministarstvo unutrašnjih poslova potpisalo još 3. avgusta prošle godine, uniforme još nisu isporučene.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Uniforme je prvo trebalo da stignu krajem decembra pa je, pozivajući se na aneks ugovora po kojem rok od 120 dana teče tek od dostavljanja konfekcijskih brojeva dobavljaču, Ministarstvo uniforme najavilo do 26 januara. Policajci još čekaju na nove uniforme, a u MUP-u sada imaju novo objašnjenje.

„Članom 4. Ugovora o nabavci redovnih i posebnih unformi za policijske službenike, utvrđeno je da prodavac može vršiti isporuku i parcijalno, odnosno djelimično. Odmah nakon isporuke i kompletiranja svih dijelova uniformi, koji su predmet ugovora, uniforme će biti podijeljene policijskim službenicima“, odgovorili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na spornom tenderu sredinom prošle godine posao nabavke uniformi vrijedan 7,3 miliona maraka sa PDV-om dobila je firma iz Visokog „KM Trade“. Na čitav postupak su mnogo primjedbi imali domaći proizvođači i Privredna komora, koji su tvrdili da je tender namješten tako da pogoduje isključivo toj firmi. To su u MUP-u demantovali. Priča o uniformama ponovo će biti na dnevnom redu Odbora za bezbjednost, koji zasjeda 5. februara.

Prema prvim najavama, sredinom prošle godine nove uniforme su na policajcima Republike Srpske trebalo da budu prije zime.BN televizija

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Odzacar

04.02.2018 22:31

Ako budu kao u Policije ,,Brcko-Distrikta,,nemoj te da se cudite ako vas narod bude zvao da im cistite dimnjake.(crne).

Ma umaste uniforme za čas a ne peru ih.Hodaju masni,debeli i krezavi.Bože ti sačuvaj.Al šta ćeš takva i država.Žalosno ih i pogledati viri im 20 KM iz očiju i flaša piva.

Tete

05.02.2018 07:29

Uh, pa ti si sigurno neki maneken, Bizmark i postenjacina?

Re

05.02.2018 08:28

Policajac

05.02.2018 09:29

Biće do ljeta zimska uniforma, a sadašnjoj uniformi istekao rok skoro dvije godine.

МГ

05.02.2018 10:52

Никад српски војник и полицајац није носио црну униформу. Зна се ко носи те боје, министре шта нам радиш несрећо!?

Nije tačno. Nose specijalci. Imaju i crne kape sa prorezima.

Ejjj

05.02.2018 14:49

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.