Sutra hladno, a narednih dana...?

Oblačno i hladno sa sunčanim intervalima, uz dnevnu temperaturu vazduha do 7 stepeni Celzijusovih, preovladavaće sutra u BiH.

Bosna i Hercegovina 04.02.2018 | 15:30
Sutra hladno, a narednih dana...?
Ujutro će biti promenjivo i pretežno oblačno i hladno sa mrazom, mestimično u kotlinskim predelima sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od -6 do -2, na jugu Hercegovine do 2, a u višim predelima do -9 stepeni Celzijusovis.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od nula do 7, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana ostaje hladno vreme i promenljivo oblačno uz povremene sunčane intervale, a u Hercegovini sunčanije tokom prepodneva, a u drugom delu dana umereno naoblačenje i u ovim krajevima.

Vetar će biti slab istočnog i severoistočnog smera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U utorak, 6. februara, ujutro će biti promjnjivo i pretežno oblačno, u kotlinskim predelima sa maglom ili niskom oblačnošću, suvo i hladno. Tokom dana na zapadu oblačno, od centralnih predela, te na jugu i istoku uz promenjivu oblačnost mogući su i sunčani intervali.

Prema večeri naoblačenje sa severozapada donosi nove slabe padavine, u početku kiša koja će na zapadu i severu preći u višim predelima u slab sneg, a u noći sneg i centralnom pojasu.

Vetar će biti slab severni, na jugu slaba bura. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od nula do 5, na jugu do 9 stepeni Celzijusovih.

U sredu, 7. februara, ujutro će biti oblačno sa kišom, a u planinama od zapada do istoka sa snegom. Tokom dana padavine jačaju naročito U Hercegovini gde će biti umerene. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 2 do 8, na jugu oko 10 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 8. februara, ujutro će biti oblačno sa kišom na zapadu i jugu, u višim predelima sa snegom, koji je ponegde moguć i u nižim predelima na zapadu, dok će na severoistoku i istoku biti uglavnom suvo.

(HMZRS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re

04.02.2018 23:42

Dobro je! U bolje vrijeme i nije mogao stici ovaj snijeg i minus da uspori malo ovu vegetaciju.Dzanarike napupile.....

ODGOVORITE
Name

Roki

07.02.2018 23:55

Februar je , ako nece sada padati, kada bi trebao.

ODGOVORITE