DK: Gotovo je! Ameri razbili podmlađenu Srbiju!

Srpski debitanti namučili Amerikance, Srbija bez četvrtfinala! Reprezentacija Srbije završila je učešće Dejvis kupu porazom od Sjedinjenih Američkih Država u osmini finala.  Nikola i Miljan su probali, poveli, ali. . .  Srbija je eliminisana već posle dva dana nadmetanja sa Amerikancima u Nišu. Sledi borba za opstanak u Svetskoj grupi.

Tenis 03.02.2018 | 19:15
DK: Gotovo je! Ameri razbili podmlađenu Srbiju!
Selekcija Amerike kompletirala je savršen vikend u niškom čairu, pošto su Rajan Herison i Stiv Džonson posle velike borbe u četiri seta porazili debitante u nacionalnom timu Nikolu Milojevića i Miljana Zekića – 6:7 (3), 6:2, 7:5, 6:4

Prvog dana duela Amerikanci su zabeležili dve pobede, Sem Kveri je bio bilji od Lasla Đeresa sa 3:1, a Džon Izner od Dušana Lajovića sa 3-2, pa SAD sa maksimalnih 3:0 u pobedama idu dalje. 

Nikola i Miljan nisu se uplašili daleko iskusnije i poznatije kombinacije, pružili su sjajnu partiju u polupraznoj hali, ali je to bilo dovoljno samo za častan poraz. 

Za hrabar pristup od prvog poena nagrađeni su u taj-brejku prvog seta, a nisu pokleki ni pošto su ispustili brejk, odnosno propustili priliiku da svojim servisima stignu do prednosti. 

Ostali su fokusirani i potpuno zasluženo rešili dramu u prvom setu u svoju korist. 

Međutim, Amerikanci se brzo bude i preuzimaju kontrolu, pa za samo 28 minuta, uz dva oduzeta servisa rivalima, stižu do ekspresnog izjednačenja. 

Pokušali su naši momci da povrate momentum, i uspeli su u tome – odbijali su svaki napad i uspesno spasavali brejk lopte u serijama, ali su poklekli u samom finišu trećeg dela susreta. 

Milojevića i Zekića počeli su da muče i grčevi, zatražen je medicinski tajm-aut, ali Rajan i Stiv na iskustvo uspevaju da završe posao. Rani brejk čuvali su do samog kraja, spasli dve brejk lopte i posle više od tri časa igre poslali Srbiju u borbu za opstanak u Svetskoj grupi. 

(7) Srbija će u borbu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa već posle dva dana nadmetanja sa Amerikancima u "Čairu".

Posle dva poraza u singlu, naš mladi par Nikola Milojević/Miljan Zekić dobro je počeo, ali nije mogao da završi posao u meču sa američkom kombinacijom Stiv Džonson/Rajan Harison.

Posle nešto više od tri sata igre na šljaci - 6:7, 6:2, 7:5, 6:4!

Prva dva boda Dejvis kup selekciji SAD u petak su doneli Sem Kveri i Džon Izner. Kveri je pobedio Lasla Đerea u četiri seta, dok je Izner bio bolji od Dušana Lajovića u pet setova, od kojih je peti rešen u taj-brejku.

U nedelju će na programu biti dva preostala sing meča, osim ukoliko se selektori Nenad Zimonjić i Džim Kurijer ne dogovore drugačije i "otkažu" peti susret.

Amerikanci će se u četvrtfinalu Svetske grupe sastati sa boljim iz duela Mađarska - (2) Belgija, u kojem su gosti vodili 0:2 posle singlova u petak.

S druge strane, "orlove" narednog leta čeka duel za opstanak u Svetskoj grupi.

Na programu u nedelju su mečevi Lajović – Kveri i Đere – Izner, a oni će se verovatno igrati u skraćenom formatu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar