Dobri odnosi, ali oproštaja nema

Sa Hrvatskom želimo da razvijamo najbolje moguće odnose, ali ne po cijenu da im oprostimo i zaboravimo genocid koji je počinjen tokom NDH, poručio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

  • Vijesti
  • Srbija


Dačić je ponovio da bi Hrvatska trebalo među prvima da se pokloni žrtvama genocida u Jasenovcu umjesto što traži izvinjenje i šalje protestne note.

"Treba da im se izvinjavao što je NDH poklala naš narod?", zapitao je Dačić govoreći o nedavno održanoj izložbi "Jasenovac-pravo na nezaborav" u sjedištu UN u Njujorku, nakon čega je Srbiji upućena protestna nota.

Istakao je da su koncentracioni logori u Nezavisnoj državi Hrvatskoj bili jedini u tom sistem kojim nisu rukovodili nacisti već hrvatske ustaše.

"Nisu ubijali ljude u gasnim komorama nego lično takmičeći se ko će više da zakolje Srba, Jevreja i Roma, ubijajući pred očima roditelja njihovu decu, otkidajući im glave i drugo. Na izložbi u UN je mogao da se vidi i specijalni nož koji je izmišljen da bi se klali Srbi, koji se zvao Srbosjek", naveo je Dačić.

Dačić je rekao da i danas u Njemačkoj postoji ta firma i radi koja je izrađivala taj nož.

"I danas posle svega, umesto da Hrvatska ćuti i da se pokloni žrtvama genocida, oni šalju protestne note, treba da im se izvinjavamo što su poklali naš narod. To se nikada neće desiti", rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug
 

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Д

03.02.2018 15:17

Браво Дачићу

Д

03.02.2018 15:26

Дачићу ниси у праву! Само лажеш и петљаш!!!

Dacicu, svaka cast ,nikad zaboraviti i oprostiti, da im se pruzi prilika ponovo bi nas u logore i jame, hrvati su zlo, sve sto krasi ljutsko biće njima je strano.

Bravo

03.02.2018 17:19

SPS od 90-ih samo izjavljuje i komentariše...a rezultati su: Jasenovac i Jadovno zaboravljeni, Olujom etnički očišćena Hrvatska, narod se snalazi i preživljava kako se sam snadje, a političari na vlasti sve bogatiji i deblji!

Predizborna kampanja za BG

03.02.2018 17:26

P

03.02.2018 15:29

Uskoro su izbori u Srbiji, mislim lokalni. Znam da je gužva za Beograd, a otud vjerovatno i ovakva retorika Dačića. Kada to prođe smanjiće gas vjerovatno. A spreman sam se kladiti kada Kolinda dođe u Beograd da će i njoj pjevati na uvce kao Erdoganu.

Ovaj gospodin je zbog svojih govora uvijek u centru pažnje ali nikad on ni o čemu ne odlučuje tako da ga zabole uvce za sve. On je blizu vrcaljke, uvijek liže prste a nema svoj ni med ni pčele.

Komentator

03.02.2018 16:14

nozevi

03.02.2018 16:08

Nozevi specijalne namjene su izradjivani u Sonlingen-u u Njemackoj. Bratija se bas opremila..

To je dobra marka

Jovo

04.02.2018 06:56

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.