Ići u budućnost, ne u verbalni rat

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je odlučila da zaustavi eskalaciju verbalnog rata koji se događaja nakon što je javnost obavijestila da je pozvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da zvanično posjeti Hrvatsku, te istakla da je taj susret podržao veliki broj građana koji su se javili njenom kabinetu.

Region 02.02.2018 | 19:08
Ići u budućnost, ne u verbalni rat
"Velika većina hrvatskog i srpskog naroda umorna je od sporova i želi da krene u budućnost", poručila je hrvatska predsjednica.

Podsjetila je da je posjeta Vučića odložena u novembru prošle godine, ali je dodala da se ova predstojeća priprema već mjesecima, pa i duže.

"Kad smo je odložili, htjeli smo da se u mirnoj atmosferi bez tenzija priča s Vučićem. Međutim, ovo što se događa posljednjih dana počelo je da eskalira u verbalni rat između Hrvatske i Srbije. Ja sam odlučila to da prekinem. Znam da bi najlakše bilo okrenuti glavu, odložiti posjetu i skupiti poene", rekla je Grabar Kitarović gostujući na HRT-u.

Istakla je da političari koji misle o rejtingu nisu dobri političari.

"Mi kad tad moramo pričati o otvorenim pitanjima. Što se tenzije prije smire, to će biti lakše razgovarati o tim pitanjima. Kao što znate, za mene je pitanje svih pitanja, potraga za nestalima. Rekla sam da će posjeta biti uspješna ako se razriješi sudbina makar jedne osobe", rekla je hrvatska predsjednica.

Podsjetivši da je i predsjednik Srbije rekao da ne očekuje lake razgovore, Kitarović je kazala da je "cilj posjete da idemo iskreno".

(Tanjug) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Najljepsa ipak

02.02.2018 21:49

Ženo, ti jedino sto si lijepa a za politiku nisi.

ODGOVORITE
Name

Izraelac

02.02.2018 21:53

Cujte floskula i fraza ici u buducnost... ocistili etnicki hrvatsku po drugi put i sad kao floskula " ici u buducnost " , al preko leseva svojih komsija na to je mislila .. s obzirom da izmisljaju svoju istoriju u EU...

ODGOVORITE
Name

Bj

03.02.2018 10:19

A I jako zuri sa kupovinom 16 borbenih aviona. Te avion vjerovatno trebaju za poljoprivredne svrhe.

Name

komsija

03.02.2018 14:49

Komarci trebaju ih. Ne razumijem zasto to rade njih svakako nista nitko ne pita. Eu vodi privredni rat kad BRD nauruzava turke a izucava i naorazava Kurde a oni se vole.

Name

STAV

03.02.2018 05:21

Cijenim stav Kolinde da na prvom mjestu u odnosima sa Srbijom bude pitanje nestalih u ratu. (i Srba i Hrvata).To je i patriotski i humani odnos prema svom narodu.Na žalost kod nas Srba to nije prioritet,a najgore što ih i nemamo,a posebno mi iz Republike Srpske.Najveći diplomatski domet našeg bojnog predsednika i naše vlade je Srbija i neka Južna Osetila i turistički odlazak u San Peterburg.Ko nas još ozbiljno shvata? Da te bog sačuva.

ODGOVORITE
Name

JOJ

03.02.2018 05:36

Plavusa kad vodi politiku, ima da bude kresanja do mile volje. Dernek i veselo vece sta joj treba vise.

ODGOVORITE
Name

kum

03.02.2018 14:51

Pokvarenjak!