Od posjete ne očekujem čuda

Komentarišući najavljenu posjetu Hrvatskoj sredinom februara, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao kako ne očekuje čuda, ali kako je siguran da će razgovori biti ljekoviti.

Srbija 01.02.2018 | 20:04
Od posjete ne očekujem čuda
Vučić je uvjeren da će s hrvatskom predsjednicom imati dobre razgovore, a na pitanje kako vidi činjenicu da su predsjednica i Vlada u raskoraku, napomenuo je da ne razumije sasvim argumente da nije vrijeme za posjetu, ali da prihvata poziv, prenose beogradski mediji.

"Ako Hrvatska, i pored poziva predsjednice, hoće da kaže da nisam dobrodošao – hvala, ako ne žele da razgovaraju – hvala. Ne pada mi na pamet da podilazim bilo kome, da se dodvoravam. Štitim interese Srbije", rekao je Vučić, koji je prethodno prisustvovao Svečanoj akademiji povodom 40. godišnjice Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Kaže i da je uvjeren da su odnosi s Hrvatskom bolji.

"Imamo bolje odnose, na racionalan način rešavamo probleme. Mislim da to mora da bude odgovor i jedne i druge strane. Mislim da su razgovori potrebni kada imamo probleme, kada se oni vide i zato hoću da idem u Hrvatsku i da se borim da imamo mir i stabilnost", poručio je Vučić.

Kako je rekao, želi da se bori da građani Srbije imaju bolju budućnost, da Srbi u Hrvatskoj imaju bolju budućnost, kao što je spreman da pomogne Hrvatima koji žive u Srbiji da ostvare sva prava.

"Bićemo spremni za težak, neposredan i otvoren razgovor na sve teme, jer ne želimo da bježimo ni od jedne teme, od nestalih, do rešavanja imovinskih prava Srba, prava na mirovine do toga da u pojedinim selima gde žive Srbi nema struje, ali i da pomognemo hrvatskoj zajednici", istakao je Vučić.

Izvor: Fena

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Djipi

02.02.2018 05:00

Tako lepo receno.

ODGOVORITE
Name

xxxl

02.02.2018 08:23

Očekuj ako bude tema da rasturate BiH tu imate iste ciljeve i snove .

ODGOVORITE
Name

BiH

02.02.2018 18:20

Ne luduj Bosna takva kakva više nije ni bosancia interesantna a kamoli njima

Name

vvanga

02.02.2018 09:13

Vućiću , samo drži Dodu za kragnu, a što se tiće posete Hrvatskoj..... narodi na teristoriju bivše YU , su u govnima zbog vlasti, koja im je pokrala sve... pa čak i svaku nadu.

ODGOVORITE
Name

BOBA

02.02.2018 10:05

TU SU PUPOVAC I LENTA. MALO BEOGRAD MALO ZAGREB NIJE IM BILO BOLJE OD KADA SU SE RODILI DVA MEŠETARA MALO JAČA NE TREBA VUČIĆ IĆI SVE ĆE IM ONI OBJASNITI KOD MARIĆA U EMISUJI.MALO ONI MALO VUČIĆ MALO DODIK.I SVE JE RIJEŠENO. REJTING RASTE A BOGAMI TO MORA NEKO DA PLATI NAJVJEROVATNIJE NAROD.SRETNO.

ODGOVORITE