DK - Zimonjić: Da uz pomoć Čaira iznenadimo Amerikance!

Selektor reprezentacije Nenad Zimonjić rekao je u Nišu da je selekcija SAD favorit na papiru u predstojećem duelu u Dejvis kupu, ali i da veruje u svoj tim.

Tenis 01.02.2018 | 17:30
DK - Zimonjić: Da uz pomoć Čaira iznenadimo Amerikance!
"Laslo (Đere) i Dušan (Lajović) su odigrali sjajno na šljaci proteklih godina. Laslo je pobedio igrače koji se sjajno snalaze na šljaci kao što su Verdasko i Viktor Troicki", istakao je Zimonjić.

Meč prvog kola Dejvis kupa između reprezentacija Srbije i SAD počeće duelom Lasla i Sema Kverija, odlučeno je žrebom u Nišu. Taj meč je na programu u petak od 15.00 u hali Čair, a posle njih će na teren izaći Dušan Lajović i Džon Izner.

Zimonjić je rekao da je sasvim očekivano ko će igrati za Amerikance, dok su u reprezentaciji Srbije neki igrači prvi put u timu.

"Atmosfera je sjajna, a zajedništvo i volja uz podršku publike mogu da budu presudni", kazao je Zimonjić.

On je pozvao gledaoce da u što većem broju dodju u halu "Čair" jer će "sigurno gledati sjajan tenis".

Zimonjić je podsetio da je publika u Nišu bila fenomenalna u susretima naše reprezentacije sa Švedskom i Rusijom.

Srpski teniser Laslo Đere rekao je da oseća malo pritisak zbog sutrašnjeg meča jer ne igra samo za sebe kao obično, već igra za ceo tim i za celu državu.

"Odgovara mi to što igram prvi, jedva čekam da izadjem na teren. Otprilike znam kako igra Kveri, spremićemo taktiku i trudiću se da to sprovedem na teren", rekao je Đere.

Lajović je istakao da će veliki faktor biti publika, posebno to što pravila Dejvis kupa dozvoljavaju da gledaoci budu glasniji nego na ATP turnirima.

"Igrao sam protiv Iznera četiri puta, a poslednja dva puta mečevi su bili jako neizvesni i odlučeni su u tajm breku. Verujem da možemo da ih iznenadimo, na ruku nam ide to što se igra u tri seta", kazao je Lajović.

Selektor SAD Džim Kurijer očekuje veoma težak meč, u kome će njegov tim "imati pune ruke posla".

"Oni igraju kod kuće i odabrali su podlogu. Mislim da su im igrači veoma dobri i da to što Novak Đoković ne igra nije hendikep".

Kurijer je podsetio da Srbija vodi 2:0 u međusobnim duelima sa reprezentacijom SAD i izrazio nadu da će njegovi izabranici predstojećeg vikenda smanjiti na 2:1.

Kao i obično, subota (15.00) je rezervisana za okršaj dublova, a u nedelju (14.00) su na programu preostala dva singla.

U timu Srbije su još Nikola Milojević i Miljan Zekić, a kod gostiju Stiv Džonson i Rajan Herison.

Pobednik duela u Nišu će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Mađarska - Belgija.

Drugog dana, u subotu, igraće se meč dublova. Srbiju će predstavljati Nikola Milojević i Miljan Zekić, dok će za SAD igrati Stiv Džonson i Rajan Herison. Taj meč se igra, takođe od 15.00.

U nedelju su na programu dva singl meča, a sastaće se Lajović i Kveri, odnosno Đere i Izner. Prvi meč počinje u 14.00.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar