Ivanić: Nije bilo pomaka u Briselu

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da na sastanku u Briselu nije bilo pomaka u vezi sa izbornim zakonodavstvom, a ukoliko ih i bude, to će zavisiti od SDA i HDZ-a.

Bosna i Hercegovina 01.02.2018 | 16:24
Ivanić: Nije bilo pomaka u Briselu
Ivanić je, nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Evropske narodne stranke Džozefom Dolom u Briselu, rekao novinarima da su Evropa, a posebno Evropska narodna partija, jasno rekle da hoće da pomognu da BiH dobije novi Izborni zakon i riješi probleme.

On je ocijenio da je to je vrlo upozoravajuće, ne prema jednom, drugom ili trećem političaru, nego prema BiH kao zemlji u cjelini, prenosi TV N1.

"Ovakvo poigravanje sa cijelom ovom pričom sigurno ovdje neće biti prihvaćeno i sigurno će zakočiti BiH ko zna za koliko godina. Zato je obaveza, prije svega SDA i HDZ-a, da ponude neko rješenje, ali onda i drugih partija koje čine strukturu u Federaciji BiH da nađu rješenje", naveo je Ivanić.

Izvor: Srna

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Ivica i Marica

01.02.2018 15:28

Red je da razgovaramo.

ODGOVORITE
Name

Braca Grim

01.02.2018 16:33

Moze, cekamo jos patuljke..

Name

Stevandic

01.02.2018 17:34

A da predete kod mene u Ujedinjenu srpsku ?

Name

Hm

01.02.2018 15:54

Izborni zakon je ne moguca musikalisch! Treba biti realen i to priznati! Sta raditi sa ljudima koji nisu u SDA il u HDZ? Naprimjer politicar iz SDP il DF il bilo koje druge ne etnicke stranke se ne moze kandidovat za Clana predsjetnistva naroda koji je i on sam! Iz SDP je mogao biti Bosnjak Clan predsjednistva BiH a Hrvat iz SDP nema pravo biti Clan predsjednistva Hrvatskog naroda? Gdje je tu logika?

ODGOVORITE
Name

borac

01.02.2018 17:35

Bez brige nije od vas ni ocekivano nesto.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

01.02.2018 18:39

Nije ni vaše,ovdje u komentarima,a ni ovih što se vozaju do Brisela da mislite i odlučujete..BIĆE,ONAKO KAKO TATE KAŽU IZ BRISELA!

ODGOVORITE
Name

Max

02.02.2018 07:03

Naravno...samo su sa svojim pratecim osobljem na karte...smjestaj...dnevnice potrosili 50 000 km...

Name

Despot

01.02.2018 19:10

A šta će biti sa Srbima u federaciji, ko o njima vodi računa, ko brine o njima. Oba prijedloga i HDZ-a koji podržava SNSD i SDA koji uslovno podržava Savez za promjene su pogubna za Srbe u Federaciji. Stranke iz Srpske kažu da će podržati svaki dogovor SDA i HDZ-a ne razmišljajući šta će biti sa nama Srbima u federaciji. Valjda oni treba da vode računa o nama Srbima, valjda smo braća a i mnogi od nas su bili vojnici VRS a i žrtva nisu male. Braćo, stranke iz Srpske molimo Vas kao što se Bog moli ne ostavljajte nas. veliki je to grijeh braću ostaviti Hrvatima i Bošnjacima na nemilost. Uzdamo se u Vašu savjest. Pozdrav od srba iz Federacije.

ODGOVORITE
Name

Meha

01.02.2018 20:07

Zar u Federaciji ima Srba .Covke ce to srediti po nalogu Baje

Name

sarajlija

01.02.2018 20:09

A ko te dira i ugrožava-života ti?

Name

blbl

01.02.2018 20:09

Ako mislis da si na milost i nemilost u federaciji preseli gde mislis da ce ti biti bolje.Mozes govoriti samo u svoje ime a ne u ime svih srba u federaciji. Druga stvar je da se bira predstavnik srpskog naroda al samo iz RS-a tako da RS ne moze nikako utucati na izbor za clana predsednistva u Federaciji i obrnuto.

Name

Pa

01.02.2018 20:14

Covicu se obrati reko Duduk

Name

kuku nama sa nama

01.02.2018 21:28

Despote,crni ćuti...kud ja na vrjeme ne vodoh na mjesto odakle sam pošao zarad srpstva i evo me sada u ovoj džamahiriji,ovih naših dušmana..Srba-niti mogu nazad ni naprjed.Kako god okreneš bolje ti je tamo i geografski,jer je ono što je vrjedilo,ostalo u Federaciji-ostala je "kičma"Bosne..uz doline i uz gradove..ovo ovamo je propali pokušaj da se napravi pita od govana..da od šume napraviš infrastrukturu i to uz pomoć,"šumnjaka",koji i sa zavšenim fakultetom,ostaju na nivou kućnog odgoja..a bogme i ekonomski,jer što je vrjednih donacija,tamo je...Iz svega ovoga vidiš da si u plusu..pusti srbovanje Despote..ti ako si vjernik i kad na Sjevernom polu gdje nema ni ljudi,a kamoli crkvi,kažeš iskreno"pomozi Bože",čućete i pomoći ti..ovo ovdje je postalo sve izrod do izroda..od političkih do vjerskih vođa...zavidim ti na djelu Bosne u kome živiš..

Name

hare

01.02.2018 21:27

Ne misli da su Srbi ugrozeni u federaciji, vjerovatno ima pojedinaca koji i jesu ali treba vidjeti i koji je razlog jer ima dosta i Bosnjaka koji imaju problema sa rezimom.Da treba voditi racuna o Srbima u federaciji, treba kosto znamo ne maju bas svi prava u svim kantonima.Ali jbg politicari iz RS ne maju racuna, hrvate boli briga zato je to duznos nas Bosnjaka da stitimo sve narode u federaciji koji su manjina ali problem je sto vecina politicara ne maju tu svjet da se na taj nacin cuva Bosna.Kako to objasniti kad su poltroni vecina njih.

ODGOVORITE
Name

Prijedlog

01.02.2018 21:39

Predlažem da imamo jednog predsjednika ali ne smije rodom biti sa Balkana, što više ne smije mu zadnjih 100 koljena biti sa Balkana. Mora biti CRNAC al baš onaj CRNAC kojem samo oči i zube vidiš u mraku (nisam rasista ali ga tako neće cigani svojatat) i mora brat da ima alatku od bar pola metra. Jer jedino takav predsjednik će se u ovoj vukojebini moći nećim kvalitetnim hvaliti... :)

ODGOVORITE